Sådan sparer du penge på varmeregningen i de kolde måneder

0

Indhold på side:

Når kulden banker på døren er det fristende at skrue helt op for radiatorerne, så man får et dejligt, varmt indeklima. Det er dog ikke særlig økonomisk eller miljøvenligt at skrue helt op på én gang, og generelt er der andre ting vi kan gøre end blot at skrue op for radiatoren. Læs med her og spar penge på varmeregningen i de kolde måneder.

Er boligen ordentligt isoleret?

En af de største syndere på varmeregningen er boligens isolering. Hvis det trækker, der findes kuldebroer eller der er hulmure uden isolering, vil kulden sive ind i boligen, og det vil kræve meget mere energi at varme rummene op. Hvis du har en ældre bolig er kendte kuldebroer, kan du overveje papirisolering. Omkring Grenå og Ebeltoft findes eksperter i isolering med papir, som både er kvalitetsbevidste og har fordelagtige priser – læs mere om isoleringen her.

Tænd for alle radiatorer i stedet for blot én

Hvis det især er i stuen, du fryser, kan det være fristende blot at skrue op for radiatoren der. Men det vil faktisk koste dig mere på varmeregningen, end hvis du skruer lidt op for alle radiatorer i huset fremfor blot en enkelt. Hvis radiatorerne i samarbejde varmer boligen op, vil det kræve mindre energi, end hvis en radiator skal varme et rum op.

Brug tæpper og tøj, når du er passiv

Det er almindeligt, at vi har det mere varmt, når vi bevæger os, end når vi sidder stille. Det er derfor en god idé at tage lidt ekstra tøj på og bruge vamsede tæpper, hvis du skal sidde stille over længere tid.

Sørg for afstand til radiatorerne

For at radiatorerne kan opvarme boligen bedst muligt, er det nødvendigt, at der ikke står nogle møbler direkte op af dem. Sørg for, at eksempelvis kommoder og sofaer er trukket lidt væk, så varmen fra radiatoren kan blive frigivet og varme rummet op bedst muligt.

Share.

Leave A Reply