Sådan må du ikke gøre i Nordafrika

0

Rejsetiden er over os, og mange danske turister vælger at rejse til Egypten, Tunesien og Marokko. Mange rejser på grund af kulturforskellene, men ikke alle ved, hvordan man skal forholde sig til dem. Herunder er der samlet nogle tips og tricks til, hvordan du bedst kan begå dig i Nordafrika og derved ikke bryde med de kulturelle betingelser.

De kulturelle forbehold

Påklædningen
Når du pakker din kuffert, er det vigtigt, at du ikke kun tænker over vejret, men også destinationen. I Nordafrika er det hovedsageligt den muslimske tradition, der er i spil, og derfor er din sædvanlige sommerpåklædning ikke velanset. I de fleste turistområder kan du godt klæde dig, som du har lyst, men hvis du gerne vil have fokus på den kultur, du er rejst til, så kan du vælge at klæde dig lidt mere tildækket end almindeligt. Ved at du tildækker dig en smule, så udviser du respekt for landets kultur.

Det vil sige, at hvis du gerne vil undgå at forulempe den kultur, du er rejst til, så bør du ikke være iklædt stropløse bluser, tøj der er nedringet, korte shorts, eller korte kjoler. I stedet kan du vælge at have en T-shirt eller skjorte på.

Stranden
Det er ikke velanset, at man bader topløs i de nordafrikanske lande. Derfor bør du altid have en bikinitop eller badedragt på, når du tager til stranden. Som mand bør man heller ikke have den korteste og strammeste badebukser på, så lad dine speedos blive liggende derhjemme.  

Ikke alt vi gør som turister er anset som noget godt

Når vi danskere tager på ferie, så er det meget almindeligt, at vi har et kamera med. Du bør dog ikke tage åbenlyse billeder af lokalbefolkningen, da de har nogle andre overbevisninger. Generelt bør du huske på, at når du tager til et land med en anden kultur, så er der nogle uskrevne regler, som du bør følge for at udvise respekt for andre kulturer.

 

 

Share.

Leave A Reply