Sådan kommer du i gang med at køre mountainbike

0

Indhold på side:

Drømmer du også om at suse af sted på den tohjulede, mærke vinden i håret, luften i lungerne, og pulsen der dunker? Så er du ikke alene! Rigtig mange danskere har fået øjnene op for mountainbike som motionsform, og det er med god grund. At køre mountainbike kombinerer effektiv motion med naturoplevelser og masser af frisk luft. Du kan cykle alene og nyde en stund helt for dig selv, men det er også oplagt at cykle sammen med vennerne og dele glæden med hinanden. Når du er nybegynder, er der flere ting, der skal styr på, før du kan cykle.

 

Herunder kommer nogle forslag til, hvordan du bedst kommer godt fra start:

Find den rigtige cykel

Du kan vælge at låne, leje eller købe en mountainbikecykel. En cykel kan være dyr, og et kviklån kan her være en starthjælp, så du hurtigt kan komme i gang med at ræse på din helt egen jernhest.

Kør aldrig uden hjelm

Det er kun dig selv, det går ud over, hvis du styrter. Der er fart på, når du træder til i pedalerne, og skovbunden er fuld af rødder og stubbe. Ved at have det rigtige udstyr føler du dig ikke så nøgen og sårbar, når du færdes i terrænet.

Vælg de rette sko

Du kan sagtens køre mountainbike i almindelige kondisko, men nogle foretrækker særlige mountainbikesko eller sko, der passer til klikpedaler.

Tag det med ro i starten

Start med lette ruter, og øg sværhedsgraden efterhånden. Giv dig selv tid til at lære cyklen at kende. Meld dig eventuelt ind i en klub eller på et begynderkursus, så du lærer de basale teknikker fra begyndelsen.

Træn styrke og balance

Det kræver overraskende meget styrke og balance at køre mountainbike. Du kan med fordel supplere din cykling med andre motionsformer, eksempelvis styrketræning eller yoga.

 

Kast dig ud i det og nyd turen!

Share.

Comments are closed.