Sådan kan du få en mere bæredygtig bolig

0

Indhold på side:

Nogle gange kan det godt være lidt af en jungle at finde ud af, hvad der egentlig er bæredygtigt. Markedet vrimler med grønne løsninger på alverdens boligproblemer, men hvad er bedst? Den gode løsning afhænger selvfølgelig meget af, hvilken type bolig du bor i, men der er alligevel nogle ting, som typisk går igen for både rækkehuse og villaer. Det er for eksempel altid en god idé at bruge vedvarende energikilder frem for olie og kul og sørge for, at ens bolig er godt isoleret.

 

Jordvarmeanlæg

Det kræver meget energi og mange penge at varme et hus op, og derfor kan du med fordel overveje at finde et grønnere og billigere alternativ til det traditionelle oliefyr. Her er det oplagt at installere et jordvarmeanlæg, fordi det, som navnet antyder, kan omsætte energien i jorden til varme i din bolig. Der genereres faktisk energi nok til at opvarme et helt hus inklusive forbrugsvand, så find ud af, hvad et jordvarmeanlæg koster her og begynd din egen rejse mod bæredygtighed. Et jordvarmeanlæg har typisk tjent sig selv ind på 5-10 år, så der er også penge at spare i det lange løb.

 

Solceller og solfangere

Solceller og solfangere er ligesom jordvarmeanlæg en god mulighed for at sikre mere grøn energi til din bolig. Solcellerne virker ved at omdanne solens stråling til elektricitet, mens solfangere omdanner dem til varme, så begge dele er gode alternativer til energi fra kul eller olie. Med solceller har du desuden mulighed for at tjene en ekstra sum penge til dig selv på de dage, hvor solen skinner ekstra meget. Overskydende strøm fra særligt solrige dage kan nemlig videresælges på elmarkedet, så andre mennesker kan få glæde af det, og det ikke går til spilde.

 

Isolering

Du kan også spare på energien i din bolig helt uden at skifte til en ny energikilde. Dit varmeforbrug kan nemlig reduceres, hvis du sørger for, at dit hus er godt isoleret. Det gælder både for vægge, vinduer, døre og tag. En mulighed er at isolere med papiruld, som er et bæredygtig materiale, der hjælper dit hus med at holde på varmen, når det er koldt. Du kan også overveje at få energiglas i dine vinduer, for det giver nemlig et meget lavere varmetab, end hvis du bruger traditionelt glas. På den måde kan du spare energi i hverdagen helt uden at tænke over det.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.