Sådan indretter du dit hjem efter skandinaviske boligtrends

0

Rene linjer, minimalistisk indretning, naturlige farver og designklassikere er blot noget af det, der efterhånden forbindes med den skandinaviske og nordiske indretning, som der i de senere år har fået meget opmærksomhed og er blevet en af nutidens største boligtrends. Er du lige så vild med denne nye tendens, og overvejer du at inkorporere den i dit eget hjem? Måske du lige er flyttet i ny lejlighed eller hus og skal til at beslutte dig, hvordan interiøret skal se ud. Læs med her, og bliv inspireret til at bruge den nordiske indretning til at skabe et roligt og smukt hjem til dig og dine kære.

 

Start med gulvfliser

Overskriften lyder måske malplaceret i denne artikel, men det er den faktisk ikke. Gulvfliser kan nemlig være med til at skabe rammen for dit rum, og gulvfliser findes i mange flotte farver, materialer og former. Fordelen ved at vælge gulvfliser frem for trægulv eller gulvtæpper er, at eksempelvis marmorfliser eller fliser med betonlook kan være med til at skabe et klassisk, cool udtryk i rummet, der understreger eksklusivitet og skandinavisk charme. De naturlige farver i gulvfliserne skaber en rolig overflade, som ikke går af mode, og som samtidig er nem at vedligeholde og rengøre. Gulvfliser er også gode, hvis du ønsker gulvvarme, hvilket er lækkert i eksempelvis et køkkenalrum. Kan du ikke helt slippe tanken om trægulv, men ønsker du samtidig den nemme vedligeholdelse, der følger med gulvfliser, findes der også gulvfliser i et trælook. Find dine nye gulvfliser her, og begynd din skandinaviske indretning.

 

Keep it simple

”Less is more” er en gammel frase, der blev brugt af en arkitekt, der levede af at designe minimalistisk arkitektur. Netop derfor er udtrykket også relevant at bruge i forbindelse med den skandinaviske minimalistisk indretningsstil. Simpelt er nemlig et af hovedoverskrifterne, og derfor er det også vigtigt, hvis du indretter dit hjem efter denne stil, at du holder farvevalget simpelt på vægge og gulve, så du kan bruge møbler, nips, planter m.m. til at skabe personlighed og hygge i hjemmet. Også lyset har en vigtig effekt, og det er vigtigt at holde rummene lyse med gode, store vinduespartier og gode lamper, for at rummene ikke bliver for dunkle og mørke.

Det nordiske minimalistiske udtryk

 

Der er et par hovedkategorier, du kan gå ud fra, når du ønsker at indrette din bolig i ny nordisk stil. Først er det som før nævnt vigtigt at holde rummene i rolige og afdæmpede farver og materialer. Dernæst er det vigtigt at lukke lyset ind og vælge nogle lamper, der kan lyse rummene op på en god men hyggelig måde. Eksempelvis er en hængende pære et flot og simpelt valg. Natur og træ er også vigtige elementer i den nordiske indretning – kombiner eksempelvis et solidt træbord med enkle stole med lammeskind henover. Plakater og billeder er også en god måde at få naturen ind i hjemmet på, og i dag findes der så mange flotte naturbilleder, der kan pryde din væg. Store planter er med til at live hjemmet op og skabe en god atmosfære i rummet, så dette er også noget, du kan have med i overvejelserne. Ydermere er den skandinaviske indretning også præget af danske designklassikere, og hvis pengene er til det, vil møbler som disse være et godt og tidløst valg.

Share.

Leave A Reply