Sådan gør du haven klar til forårsvejret

0

Indhold på side:

Vejret begynder at ligne noget, der er værd at kalde forår, og vi begynder derfor også at glæde os til at skulle ud i haven og nyde sommervejret. Det kræver også en del haveprojekter, da der både skal ryddes op, plantes, luges og gødes. Men hvis du vil være lidt på forkant, så kan du allerede starte med dine haveplaner nu.   

Selvom vi ikke helt vil sige det endnu, i frygt for at vejret pludselig skifter, så begynder vi da at føle os lidt i sommerhumør. Derfor er det også en god idé allerede nu at begynde at høre på, at haven kalder på hjælp. Vi har her samlet fire tips til, hvordan din have bliver en fryd for øjet i forårsmånederne.

Forkæl din køkkenhave

Der er ikke noget som friske krydderurter eller salat fra haven, og de skal selvfølgelig plejes efter alle kunstens regler. Selvom det er for tidligt allerede at begynde at så i køkkenhaven, så er det en god idé at gøre køkkenhaven klar. Der går nemlig ikke særligt længe, inden det er helt i orden at begynde at plante dine elskede oregano og purløg. Hvis du er en af dem, som også godt kunne tænke sig at plante blandt andet rucola og spinat, så kan du allerede godt sætte dem i jorden, da de faktisk godt kan tåle lidt lavere temperaturer.

Fjern alt ukrudt og skidt i bedene

Der er ikke noget, som vi hader mere end ukrudt i haven. Og det er faktisk lige nøjagtig her i foråret, at ukrudtet begynder at titte frem. Der er ikke noget, der hedder for tidligt, når det gælder ukrudt. Faktisk er ukrudt noget af det, der er tidligst ude om foråret, hvis jorden ikke er frossen. Derfor bør du allerede nu tage dine ukrudtshandsker på og få gang i dine hænder. For selvom du tænker, at dine blomster ikke kommer frem endnu, så er det altså nu, det er nemmest for dig at fjerne ukrudt. Ukrudtet har nemlig endnu ikke fået store rødder, og manglen på blomster gør, at det er nemmere at finde dine ukrudtsplanter.

Lys på de lune sommerdage

Udendørslamper har mange funktioner. De kan lyse havens sti op, skabe hygge på terrassen og gøre det muligt at se, når du parkerer bilen. Og så skaber lys bare en helt anden stemning på forårsdagene. Der er mange forskellige muligheder og lysformer, og derfor skal du helt klart vælge det, der passer til din have. Det kan både være væglamper, lyskæder, standerlamper, fakler eller noget helt femte. Faktisk er det værd at tage et kig på solcellelamper hos Solar Camp, som du kan købe her.

Forkæl din grønne græsplæne

Opmærksomheden er hurtigt på blomster, krydderurter og andre sjove ting, du kan plante i haven – men nu skal du også huske at holde din grønne plæne. Mange tror nemlig, at en græsplæne ikke kræver tid og omsorg, men der tager de grueligt fejl. Du skal derimod forkæle din græsplæne ved at give den de optimale vækstbetingelser, og faktisk så slipper du slet ikke så nemt om ved det. Græsset skal nemlig både klippes, skæret til, vandes, gødes, kalkes, rives, gøres ren, og når du endelig er færdig, skal det hele gøres forfra.

Share.

Leave A Reply