Sådan forebygger du ægte hussvamp

0

Ægte hussvamp en af de mest alvorlige svampetyper, der kan gro indendørs i din bolig. Den vokser meget hurtigt, og den lever i husets konstruktioner som stuk og andet træværk, og derfor er det svært at opdage svampen i tide. Den kan både befinde sig i tag- og gulvkonstruktioner, men den kan også leve i mursten. Derfor er det vigtigt at gøre mest muligt for at undgå hussvampen, men hvis uheldet er ude, og hussvampen har fået tag i din bolig, så er der stadig hjælp at hente.

Sådan undgår du ægte hussvamp

Hussvampen kan nedbryde materiale, og derfor er det vigtigt at forebygge, at den vokser i den bolig. Svampen foretrækker temperaturer på omkring 20 grader, og den trives, når luften er fugtig. Samtidig vokser svampen bedst i nærheden af kalk. Kalkede overflader, murværk og gipsvægge er derfor vigtige at tjekke efter en gang i mellem.
For at undgå at få ægte hussvamp, skal du være sikker på, at alt træværk i din bolig er tørt. Er rummene for fugtige, får svampen ideelle vækstforhold. Derfor er det en god idé at lufte godt ud flere gange om dagen. Det er dog også en god idé at lokalisere eventuelle utætheder i vådrum, så de kan lappes, inden svampen indtager din bolig.

Sådan bekæmpes ægte hussvamp

Det anbefales, at ægte hussvamp bekæmpes af professionelle, fordi svampen er så alvorlig. De professionelle vil kunne udskifte det organiske materiale, som svampen lever i, så svampen fjernes fra boligen. Det er dog ikke altid nødvendigt, at alt materiale udskiftes. Med ny teknologi kan hussvamp også varmebehandles, så det dør. Denne metode er fordelagtig på mange punkter, og på grund af dens nænsomme håndtering af svampen, er den ofte brugt til bevaringsværdige og fredede bygninger. Har du fundet svamp i din bolig, kan du få hjælp til ægte hussvamp bekæmpelse her.

Share.

Leave A Reply