Sådan får du miljørigtig opvarmning til din bolig  

0

Indhold på side:

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vores bevidsthed om bæredygtige og miljørigtige valg har aldrig være større, end den er i dag. Med et stort fokus på klimaforandringerne gælder det om at gøre en indsats for at hjælpe til med at passe godt på vores planet. Derfor har vi også denne artikel til dig, der fortæller meget mere om, hvorfor du skal opvarme din bolig på en miljørigtig måde. Vi fortæller også mere om, hvordan du kan gøre det, og hvilke fordele det kan have for dig.

Hvorfor miljørigtig opvarmning

I dag findes der mange forskellige former for opvarmning af helårsboligen. Mange gør brug af fjernvarme eller fyringsolie, men disse to former er belastende for vores miljø og klima. I stedet er der andre løsninger, der kan være et langt bedre valg.

Med en miljørigtig opvarmning kan du mindske dit CO2-afsæt i hverdagen, og det kan være med til at gøre en stor forskel. Du bidrager med det, du kan til at passe på klimaet, samtidig med at det også har nogle økonomiske fordele for dig selv.

Varmepumpen

Én af de mest miljørigtige opvarmningsmetoder i dag er en varmepumpe. Denne varmepumpe bliver tilkoblet dit eksisterende vand- og varmesystem, hvorfra den på en skånsom og yderst lavenergisk måde varmer din bolig op. Din varmepumpe monteres på væggen, og du kan tænde og slukke for dem, lige præcis som du vil.

Du finder mange forskellige varmepumper på markedet, der er miljørigtige. På Kinnan.dk finder du et stort udvalg fra mange forskellige brands, der leverer kvalitetsløsninger hjem til dig. Du kan ligeledes læse meget mere om, hvordan installation og opsætning fungerer.

Træpiller

En anden måde at opvarme boligen på er ved at anvende træpiller som brændstof. Disse er produceret af resttræ, hvor træet er komprimeret og dermed giver træpillerne en særdeles god brændeevne. De producerer minimalt med aske, og så forureninger de langt mindre end andre former for brændsel.

Vil du anvende træpiller i din brændeovn, bør du vælge 6 mm træpiller. Disse egner sig bedst til mindre brændkamre, hvorimod et pillefyr altid bør anvende 8 mm træpiller. Den gode overfladebrænding sikrer dig en langtidsholdbar løsning, og så er de fuldstændig CO2-neutrale.

Det har også sine fordele for dig

Foruden at skåne miljøet for unødvendige mængder af forurening kan det faktisk også give dig en række fordele at tænke miljørigtige løsninger ind i hverdagen. Ofte vil disse løsninger være enten energibesparende eller anvende nogle brændselstyper, der rent faktisk er billigere end det, du i forvejen bruger.

Ved at træffe de bæredygtige valg vil du spare en masse penge på dine regninger. En varmepumpe bruger en langt mindre mængde af strøm end andre opvarmningsformer, hvilket kan ses på bundlinjen i sidste ende. Træpillerne kan du købe hjem i store partier, hvilket vil spare dig for mange penge. De kan nemt stå opbevaret i lang tid, så længe poserne er lukket til. Du skal blot sørge for god udluftning i rummet, da de kan udskille nogle giftige dampe, hvis udluftningen mangler.

Share.

Comments are closed.