Sådan får du mere naturligt lys ind i boligen

0

Undersøgelser har faktisk vist at hele 70 % af danskerne har for lidt eller for dårligt lys i boligen. Der er dog mange fordele ved sollys. Det kan blandt andet gøres os i bedre humør, gøre hjemmet mere indbydende og så kan det faktisk også hjælpe med at spare penge på energiregningen. Det er derfor en rigtig god idé at få mere naturligt lys ind i boligen. Her har vi samlet nogle tips til, hvordan du får mere naturligt lys ind i boligen.

 

Nye vinduer og døre

I dag kan man få døre med store glasruder, og det er en enkel måde at få lidt ekstra lys ind i boligen på. Det kan også være en god idé at skifte vinduerne ud til nogle, der er enten større eller generelt byder mere lys ind i boligen. Nogle gange kan det endda være en god idé at tilføje flere vinduer, hvis man har nogle kroge rundt omkring, hvor lyset bare ikke kan komme ind. Nye vinduer og døre er måske en større investering, men det kan faktisk være det hele værd. Mere lysindfald gør nemlig at selv mindre rum kan fremstå lyse og store. Nye døre og vinduer bidrager desuden til isoleringen og kan spare dig penge på energiregningen.

 

Fjern forstyrrende faktorer udenfor

I mange tilfælde kan det være at sollyset bliver blokeret af nogle faktorer uden for huset. Det kan for eksempel være nogle høje træer eller en busk, der skygger godt og grundigt for solen. Det kan her gøre en verden til forskel, hvis hækken bliver klippet ned eller der investeres i topkapning af de høje træer. Det giver solen bedre mulighed for at bryde igennem, og det kan gavne dit hjem. Du kan læse meget mere om topkapning her.

 

Ændringer i indretningen

Du kan også på en nem måde udnytte det sollys, der allerede finder vej ind i boligen. Du kan blandt andet maksimere mængden af lys, der kastes tilbage i din boligs rum. Det kan du gøre ved at vælge lyse farver til loft, vægge og gulv – og ved at prioritere matte overflader, som reflekterer lyset i alle retninger. Derudover kan du ved at ændre lidt i din boligs indretning forhindre at sollys bliver blokeret. Bogreoler og rumdelere bør placeres i en 180-graders vinkel i forhold til vinduesvægge – og du bør også sørge for at persienner og gardiner ikke blokerer den øverste del af vinduet, da det er denne del af vinduet, hvor lyset kan komme længst ind i boligen.

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.