Sådan får du en mere miljøvenlig bolig

0

Vi lever i en tid, hvor der generelt er et stigende fokus på et leve et korrekt liv. Dette indebærer blandt andet at du også for så vidt som muligt skal prøve at leve miljøvenligt. Du ser ofte i medierne at vores olielagre er ved at være tømt, og at global opvarmning gør at polerne smelter.

 

Vil du også gøre din del for at mindske forbruget af fossile brændstoffer, samt sikre at vores jordklode ikke bliver alt for varm, kan du læse med her, hvor du kan få inspiration til hvordan du gør din bolig mere miljøvenlig.

Overvej at få installeret termotag samt termovinduer

Når det kommer til at få en mere miljøvenlig bolig, kan du for det første overveje hvordan du minimere dit varmeforbrug. Dette kan du specielt gøre ved at få installeret termovinduer i din bolig. Dette er ekstra tykke vinduer, som holder bedre på varmen end normale vinduer. På den måde vil du med tiden se hvordan dit varmeforbrug vil falde. Du kan også overveje at få installeret en termo-dør i dit hjem ude i fremtiden.

 

Et termotag er specielt en god ide hvis du har en carport eller en udestue. Carporte og udestuer taber nemlig utroligt hurtigt varme, og derfor vil du ellers skulle bruge mange ressourcer på at varme dem op. Med et termotag sørger du for at varmen bliver holdt inde i længere tid, og derved vil du også spare penge på varmeregningen. En anden fordel ved termotaget er at du mange gange selv kan sætte det op, og derfor heller ikke behøver bruge penge på en håndværker.

 

En anden måde du også kan minimere dit varmeforbrug på, er ved at få installeret et jordvarmeanlæg i jorden under din bolig. Dette er en løsning som med tiden vil tjene sig selv ind, og der er lavet mange forskellige løsninger som sikre at det anlæg du får netop kommer til at matche dig. Dog er det mest populære anlæg det vandrette jordvarmeanlæg som ligger lige under jordoverfladen, dette typisk er det nemmeste at installere og dermed også det billigste på markedet.

Gør brug af solcellelamper ved udendørsbelysning

Når det kommer til miljøet, er selv de må alternativer vigtige. Derfor kan det fx være en god ide at gøre brug af solcellelamper frem for normale udendørslamper. Det kan måske virke som en meget lille ting, men det er de små ting som er vigtige. Herudover har solcellelamperne også en lang levetid, og de lyser alle stabilt året rundt, selv på mindre solrige dage.

 

Solceller kan også gavne dig på andre måder end kun til udendørslamper. Du kan nemlig få sat store solceller op på dit tag. Her vil du også skåne miljøet idet du nu producere elektricitet ved hjælp af en uudtømmelig ressource. En anden fordel ved solcellerne på taget, er også at de med tiden vil tjene sig selv ind. Dette vil sige at der kan være store besparelser for dig på sigt.

Share.

Comments are closed.