Sådan får du en god rengøringsrutine

0

Med den rette organisering og nogle gode rengøringsrutiner ved hånden, kan det spare dig for en hel del tid, og gøre det mindre surt for dig at gå i gang med rengøringen.
Få tips og gode råd til, hvordan du kan organisere optimalt, således rengøringen ikke bliver en last, og dit hjem bliver skinnende rent.

Skab overblik og planlæg
Undgå travlhed og underskud af energi ved at organisere dine daglige, praktiske gøremål. Noter ned i din kalender, hvilke dage, du skal huske at gøre hvad, og på den måde giver det dig overblik over, hvornår du kan finde tid til rengøringen. På den måde sætter du også hovedet op til, at du skal gøre rent den pågældende dag.

Lav en liste
For nogle fungerer det bedst med lister og systemer, for andre er det mere besværligt. Det skal man selv gøre op med sin indre rengørings- og ordentype. At lave lister over, hvad man ønsker at få gjort i hjemmet inkl. rengøring, vil sikre dig, at du får husket at gøre tingene og på den måde får et større overskud og overblik. Det kan være en liste over, hvilke rum, der trænger mest til gulvvask denne uge, eller at vinduerne trænger til en pudsning. Husk også at vande planterne, og trænger køleskabet snart til en tur?

Når rengøringen skal gå hurtig, men effektiv

Vi kan alle synes, at rengøring kan være tidsspild, men ikke desto mindre er den nødvendig i mindre eller højere grad. Selvom rengøringen en gang i mellem skal gå hurtig, er det vigtigt at huske på den korrekte rækkefølge, i forhold til, hvad der er mest hygiejnisk.

  • Start derfor med at fjerne alle dine tæpper og plaider, så de ikke bliver udsat for yderligere støv, når du går i gang med at fjerne støvet på reolerne og gulvet.
  • Trænger dit sengetøj til at blive skiftet, bør du overveje at gøre det som det første.
  • Har du høje reoler, højthængende hylder og lamper bør du altid starte med at tørre støvet af dem først. Starter du omvendt, altså nede fra og op, kan du starte forfra, når du har fjernet støvet fra de øvre møbler. Vask og støvsug derfor også dine gulve til sidst.
  • Tag alle rum på én gang, når du skal tørre støv af, og støvsug derefter i alle rum. Tager du et rum af gangen, kan du risikere at slæbe støvet med rundt.
  • Afslut med en god udluftning, og vent til du er helt færdig. Lufter du ud, mens du gør rent, kan du risikere at støvet flyver rundt omkring, og så kan det være spild af arbejde.

Hvis det kniber med at få tid til rengøringen i hverdagene, kan du overveje at få hjælp af et rengøringsfirma. Klik her for at se mere.

Share.

Leave A Reply