Sådan får du egetræet ind i dit hjem

0

Egetræet har en ganske særlig betydning for Danmark. Ikke blot pynter træerne så smukt, når foråret kommer, og bladene springer ud, men træets historie går meget længere tilbage. Faktisk går den så langt tilbage, at vi skal tilbage til en tid, hvor mennesket stadig levede som jægere og samlere.

Egetræet har faktisk været i Danmark siden 7000 f.kr, og det siger meget om træet hårdførhed, når det har modstået tidens tand, uden at dets skønhed er falmet gennem de mange tusinder af år. Selv om det er bøgetræet, som fået titlen ”folkets træ”, så er egetræets styrke, skønhed og hjælpsomhed en stærk kandidat til titlen.

 

Egetræet har været med til at skabe rammerne for vores eksistens

Udover at have eksisteret i vores lille land siden tidernes morgen, så er egetræet også noget særligt på grund af dets egenskaber. Et fuldvoksent egetræ breder sig stort og prægtigt ud, og når mange af dem står samlet i en skov, pynter de så herligt i landskabet.

Men egetræet er også hjælpsom i sin egen væren, fordi tømmer af eg er kraftfuldt og slidstærkt. Siden menneskene begyndte at bygge konstruktioner, såsom huse og både, har egetræet været fast inventar i tømmerlageret, og den dag i dag bruger vi stadigvæk eg i vores byggeprojekter, store som små.

Egetræet er også omstillingsparat og vokser smukt i al slags jord. For os betyder det, at vi er så heldige at kunne nyde de prægtige egetræer, selv når klimaforandringerne for altid har ændret den jord, vi lever på.

 

Få et stykke af den danske historie ind i dit hjem

Ikke alle hjem er lige egnet til at nyde godt af et stort og smukt egetræ, for det kræver nemlig en have med god plads. Har du ikke dette, kan du stadig få egetræet ind i dit hjem i form af et smukt egetræsbord. Som tidligere nævnt har eg været et populært byggemateriale og er det stadig.

Når det kommer i form af et bord, bliver det uden tvivl omdrejningspunktet i hjemmet. Borde er nemlig essentielle for alle hjem, og det er omkring disse, at vi samles, både når vi skal lave noget så trivielt som at spise morgenmad, og når vi har vennegruppen på besøg til en øl eller to. Så når bordet er lavet af skønt, dansk eg, vil du altid blive mindet om egetræets ånd, når du går forbi det, eller stiller din kaffekop på det.

Ønsker du at købe et bord af eg, kan du kigge nærmere på lokale håndværkere, som laver møbler fra bunden, for på den måde kan du være med til at præge udseendet på dit kommende bord. For eksempel kan du købe et egetræsbord hos Kaerbygaard – en dansk møbelproducent med placering i udkanten af Odense, som råder over sin egen egetræsskov, og som hjertens gerne ser, at deres kunder samarbejder med dem om designet af møblerne.

Share.

Leave A Reply