Sådan får du din egen bådebro til sommerhuset

0

Sommerhuset er for mange danskere det ultimative frirum, hvor familie og venner er sammen for at slappe af og nyde den danske sommer, når hun viser sig fra sin bedste side.

Hvis du er den heldige ejer at et sommerhus med adgang til strand og vand, og du ejer en båd, kan du gøre grunden endnu mere attraktiv med din helt egen bådebro. Det kan også være, du allerede har en bådebro, men blot ønsker at skifte den med en ny, der ikke giver splinter og kræver samme ressourcer i forbindelse med vedligeholdelse.

Det skal du være opmærksom på, når du bestiller en ny bådebro

Vedligeholdelse

Når du bestiller en ny bådebro, bør du være opmærksom på flere ting. For det første skal du tænke kraftigt over at vælge en model, der er let at vedligeholde. Vedligeholdelsen kan blive en decideret pine, hvis din tid kommer til at foregå med at renovere og udbedre skader og slid på bådebroen frem for at bruge den til at lægge til og sejle fra i din båd – eller til at bade fra med familien.

Din kommende bådebro bør derfor være konstrueret i holdbare materialer, der f.eks. er saltvandsbestandige i deres aluminiumskonstruktion. Hvis ikke dette er tilfældet, bliver broen hurtigere nedslidt eller skal have specialbehandling fra dig eller en fagmand. Dette er naturligvis både tidskrævende og en unødvendig udgift.

Du skal samtidig sikre dig, at plankerne på din kommende bådebro er imprægnerede og robuste, så du ikke pludselig skal bruge tid på vedligeholdelse. Nøjagtigt som før vil det resultere i spild af tid og penge.

Æstetik

Hvis du planlægger at nyde hele sommeren i dit sommerhus, og du hver dag kan se din bådebro, er det vigtigt, den tiltaler dig fra et designmæssigt perspektiv.

Når du vælger din kommende bådebro, kan du ofte vælge blandt træværk, der varierer i nuancerne, ligesom den endelige udformning ofte kan tilpasses, da broen tit vil være bygget op omkring praktiske moduler.

Du kan derfor f.eks. vælge at tilkoble et ekstra modul for enden af broen, hvis du vil have en platform, hvorfra du, familie og venner kan bade, fange krabber, sætte af fra m.m.

Da du ofte skal se på bådebroen anbefaler vi desuden, at du vælger en stil, der falder naturligt ind i det omkringliggende miljø, og matcher dit sommerhus stil. Det markerer både tilhørsforhold og gør helhedsindtrykket meget flottere.

Sådan bestiller du en bådebro

Det er ikke længere svært at anskaffe sig en bådebro. Faktisk findes der efterhånden en del grossister, der tilbyder et relativt ens produkt, dog med små variationer i designet.

For at høre mere om dine muligheder anbefaler vi at finde en lokal grossist, der samtidig kan hjælpe med levering af moduler og komponenter.

Share.

Leave A Reply