Sådan bliver du fri for væggelus

0

Væggelus er små dyr, der lever af blod fra mennesker og dyr. Omkring 90% af alle, som får et bid af de små insekter, oplever røde, kløe og hævelse, og derfor kan de små insekter give store gener. Det er dog muligt at komme af med væggelus, men det kræver i nogle tilfælde professionel hjælp. Døjer du med væggelus, så læs med i denne artikel, hvor du får gode råd til at slippe af med de små dyr.

Hvad er væggelus?

Væggelus er små brune dyr, der gemmer sig i revner i boligen og kommer frem om natten for at suge blod. I gemmestederne lægger hunnerne op til 4-5 æg om dagen, så har man først fået væggelus ind i sin bolig, kan det blive svært at slippe af med dem igen. Væggelus trives i stuetemperaturer, hvorfor de fleste boliger er ideelle levesteder for insekterne.

Sådan skal du forholde dig, hvis du finder væggelus

Hvis du ejer din lejlighed eller dit hus, og du opdager væggelus i boligen, skal du bekæmpe dem hurtigst muligt. Bor du i en lejelejlighed, skal du melde det til din boligforening, som så skal sørge for at bekæmpe dem for dig. Tidligere har det været muligt selv at bekæmpe insekterne, men de er med tiden blevet mere modstandsdygtige overfor de stoffer, der har dræbt dem tidligere, og derfor skal der ofte professionel hjælp til.

Sådan bekæmpes væggelus

Væggelus gemmer sig typisk bag skabe, paneler, i senge, madrasser og ved løst tapet. Før væggelusene kan bekæmpes, skal der gøres rent og ryddes op, så den professionelle kan komme til. Til professionel bekæmpelse af væggelus kan der bruges flere forskellige måder, og den professionelle sørger derfor for at finde den måde, der egner sig bedst til dit problem. Bor du i Midtjylland nær Herning, Randers, Silkebord, Skanderborg eller Århus, kan Jydsk Skadedyrsbekæmpelse hjælpe dig af med problemet.

Share.

Comments are closed.