Reducér havearbejdet med disse tips

0

Er du ikke ligefrem det mest entusiastiske havemenneske, kan det hurtigt blive utrolig trættende at skulle ordne diverse bede, træbeskæringer og havemøbelrensninger, så snart sommeren melder sin ankomst – især når det er det samme år efter år.

Sten fremfor jord

Et smart alternativ til al den jord, hvori uønskede ukrudtsplanter i massevis vælger at lå rod alt for ofte, er sten. Søsten er et eksempel på sten, der sagtens kan gøre det ud for pynteplanter. Som alternativ til plastik- eller træhavemøblerne er der en granitbænk, men det vender vi tilbage til. Søsten kan både hældes i krukker, bede eller andre steder, hvor der egentlig bare mangler lidt liv i stedet for den kedelige jord. De kan også blandes med andre sten, så der skabes samspil, og det bliver endnu mere spændende og fascinerende at kigge på. Ofte når man køber sten til udendørs formål, er det ikke så få endda, man får brug for. For mange kommer det som en forbavselse, hvor mange sten, der i virkeligheden skal bruges til blot små arealer. Af den grund er et godt råd at købe det i større mængder ad gangen. Man kan for eksempel købe en bigbag med masser af søsten. I længden er det også billigere end at blive ved at købe små mængder.

Granitbænke

Det er på ingen måde sjovt at skulle rengøre eller udskifte havemøbler. Man vil langt hellere bruge sin tid i varmen på andre ting. Her er granitbænke som nævnt en løsning, der har mange fordele. De skal ikke gøres rent, og hvis de skal, kan det klares i en lynendes fart med haveslangen. Derudover kan de klare de fleste vejrforhold, fordi de er så robuste. De skal med andre ord ikke ind i skuret om vinteren. Der er desuden ingen andre, der kan få en helt magen til din, fordi de er håndlavet i sten.

Share.

Comments are closed.