Reducer dit CO2-forbrug og spar penge

0

Der er de senere år kommet et enormt fokus på klima og på, hvordan vi kan reducere udledningen af CO2. Vi må nemlig alle gøre en indsats for at leve mere bæredygtigt og miljørigtigt, hvis der for alvor skal ske en forskel.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvordan du kan leve mere klimavenligt, uden det skal gå ud over din livskvalitet, økonomi eller noget som helst andet. Heldigvis findes der flere fremgangsmåder, og du kan bl.a. overveje at foretage en energirenovering i hjemmet, så din bolig mere klimavenlig.

Få et økonomisk tilskud, når du træffer det grønne valg

Når du vælger at installere en energibesparende energikilde i dit hjem, vil dit CO2-forbrug mindskes, og du vil allerede her gøre en forskel for dig selv og for kloden.

Der er dog endnu en fordel ved at vælge en CO2-reducerende energikilde, for du kan faktisk få et økonomisk tilskud til købet. Det vil altså sige, at du kan spare penge ved at træffe et miljørigtigt valg, hvilket er endnu en god grund til at gøre det. Der skelnes mellem følgende to typer af tilskud:

  • Tilskud fra energiselskaberne

  • Håndværkerfradrag/servicefradrag

Hvilke slags tilskud du kan nyde godt af, vil blandt andet afhænge af, hvilken varmekilde der er tale om, og du kan få information om energitilskud her, hvis du vil blive klogere på reglerne.

Disse energikilder kan du få tilskud til

Der er flere forskellige CO2-venlige produkter, der kan give anledning til tilskud, hvilket betyder, at der er stor valgfrihed og rig mulighed for at finde en løsning, der passer til netop dit behov.

Du kan ved køb af alle følgende produkter få et tilskud:

  • Varmepumpe

  • Jordvarme

  • Solceller

  • Isolering

  • Gasfyr

Det handler dermed om at vælge den løsning, der passer til dit individuelle behov, og som egner sig til lige præcis din bolig.

Vigtigt at huske

For at få tilskuddet kræver det, at du søger om tilskuddet, før projektet påbegyndes. Derudover er det afgørende, at materialerne ikke er købt ind på forhånd, samt at du kan indsende dokumentation. Dokumentationen kan bl.a. omfatte fakturaer og kvitteringer for projektet.

Det er vigtigt at have styr på reglerne, hvis du vil have tilskuddet, for det er ærgerligt hvis små formaliteter skal være skyld i, at du ikke kan få dit tilskud. Derfor er det om at dobbelttjekke, at alt er i orden, inden projektet startes.

Share.

Comments are closed.