Plej dine fødder og få en styrket krop

0

Sunde fødder er lig med en sund krop. Fødderne bærer kroppens vægt, og går du forkert eller skævt, kan det få konsekvenser for både knæ, hofter, ryg og andre steder på kroppen.

Oplever du allerede nu problemer rundt omkring i kroppen? Ofte kan problemerne afhjælpes ved at træne og pleje dine fødder. Når fødderne er sunde, og når du går korrekt, afspejler det sig også i resten af kroppen. Herunder får du nogle gode ideer til, hvordan du kan pleje og træne dine fødder.

Få en stabil gang med indlægssåler

Pronation, supination og skæv gang generelt er ofte årsag til smerter i kroppen. Dette kan heldigvis afhjælpes ved hjælp af en indlægssål. En indlægssål fra Align Footwear støtter foden, og hjælper dig til at gå lige.

Døjer du med nedsunken forfod eller hælspore? Dette kan også afhjælpes med en indlægssål.

Efter et par dage med indlægssålen vil du opleve en forandring i form af færre smerter i fødder og krop.

Træn dine fødder

Dine fødder består af en masse små knogler og muskler. Fodens muskler og led er ofte stive, da de ikke bliver masseret og trænet på samme måde som resten af kroppen. Derfor kan det være gavnligt at træne og masser fødderne. Køb f.eks. en massagebold og masser underfoden med bolden.

På nettet finder du mange sjove fodøvelser, som du kan lave for at styrke din fod.

God, daglig fodpleje

Daglig fodpleje af fødderne kan afhjælpe hård hud og gør dine fødder sunde og velplejede at se på. Sørg for at vaske dine fødder dagligt. Smør efterfølgende fødderne med en god fodcreme som fugter huden. Klip tåneglene så de ikke generer nede i skoen.

Går du dagligt med strømper? Skift strømper hver dag og gå gerne rundt uden sko og strømper, når du har muglighed for det. Dine fødder vil elske dig for det.

Share.

Comments are closed.