Pas på miljøet og spar på varmeregningen med et gasfyr

0

Rigtig mange danske husstande har et naturgasfyr som deres primære varmekilde. Flere af dem har før haft et oliefyr men som nu er blevet udskiftet med gaskedler i stedet, da det både er billigere og mere miljørigtigt. Hvis du har et gammelt naturgasfyr, kan det også være en rigtig god idé at få det skiftet ud, da det kan være med til at nedsætte dit varmeforbrug, og derved vil det være en investering, som hurtigt tjener sig ind igen.

Fordelene ved et naturgasfyr

Inden du beslutter dig for, om du skal have et naturgasfyr, er det godt at undersøge, hvad fordele og ulemperne er ved at vælge denne løsning. Der er flere fordele ved at få et naturgasfyr, men også nogle ulemper, som du skal være opmærksom på:

Fordele

  • Der er mulighed for at få tilskud til et nyt naturgasfyr, f.eks. hvis du går fra et oliefyr
  • CO2 udledningen er mindre med naturgas end ved andre fossile brændstoffer
  • Varmeregningen reduceres, hvis du eksempelvis går fra olie, elvarme eller kul
  • Du slipper for at skulle fylde fyret op, da du aldrig kommer til at løbe tør for gas
  • Naturgasfyret fylder ikke særlig meget og kan nemt gemmes i et skab

Ulemper

  • Selve naturgassen kan godt være dyrere end fossile brændstoffer
  • Der kan være risiko for kulilte- og gasudslip

Sparring på hvilken løsning, der passer dig

Det kan være svært at vide, hvilken løsning der er den mest optimale for dig. Der findes mange typer for opvarmning, og der er mange faktorer der spiller ind, ift. hvad der passer til lige præcis dit og din boligs behov. Derfor kan det være godt at have nogle professionelle at sparre med på området. Tæt på Vejen ligger EgKris Smedie og VVS, de har mange års erfaring både med gasfyr, pillefyr, solceller og meget mere. En virksomhed som dem vil være gode at have med indover beslutningen om, hvilken varmekilde der passer til dig.

Share.

Leave A Reply