Pas på din bolig, når du tager på ferie

0

Danskerne elsker at rejse, og tyvene elsker at stjæle. Når danskerne rejser, er det nemlig ofte i de perioder, at indbrudstyvene slår til. Hvis du vil have ordentligt ro i sjælen, når du tager på den næste udflugt, er der et par handlinger, du kan udføre, som mindsker risikoen for indbrud. Følger du rådene i denne artikel, kan du altså uden bekymringer sagtens tage på en Afrika safari, tage på shoppingtur i The Big Apple eller dase på hvide sandstrande.

Underret dine naboer og familie

Noget af det, indbrudstyvene er mest bange for, er at blive opdaget af andre mennesker. Når dit hus står tomt, er det derfor en god idé at bede en nabo eller et familiemedlem om at se til boligen en gang i mellem. Det er også en god idé at have en kontaktmulighed med dem i Danmark, så du kan blive underrettet, hvis der skulle være sket noget. At hjælpe hinanden betegner ofte et godt naboskab, så hvis du tilbyder din hjælp til dem en anden gang, vil dine naboer helt sikkert gerne hjælpe dig, når du sidder på badeferie i Kenya.

Lav et indbrudstjek

Inden du rejser af sted, er det en god idé at du tjekker din bolig igennem. Du skal blandt andet se efter, om der er steder, en tyv let ville komme ind uden at tiltrække sig opmærksomhed. Det kan være, at der er vinduer og døre, som kræver en ekstra lås eller en ny fuge. Derudover kan du gemme dine værdigenstande væk, så de ikke kan ses med det blotte øje. Hvis du har svært ved at slippe bekymringen, kan du også installere en tyverialarm. De får nemlig ofte tyvene til at flygte, inden de når at stjæle nogle af dine sager. Med et ordenligt indbrudstjek kan du altså tage til Zanzibar eller Sydafrika uden problemer.

Share.

Comments are closed.