På jagt efter varmebesparelser? Så overvej pillefyret!

0

Der findes mange måder at varme huset op på. Nogle er desværre betydeligt dyrere end andre. Og ikke overraskende søger vi som forbrugere den billigste løsning – endda med stor intensitet! Årsagen er, at man kan spare mange penge årligt ved at have den rette opvarmning i boligen. Ikke bare håndøre, men mange tusinde!

En af nutidens populære valg er pillefyret. Det kan du læse mere om i denne artikel, mens du kan bestille pillefyr via dette link.

Om pillefyret

I stedet for at fyre med olie, gas eller være afhængig af el-varm, kan du bruge et pillefyr til at få varme til huset og dets brugsvand.

Som navnet antyder fyrer det med træpiller – et CO2-neutralt brændsel. Dette foregår ofte ved at et magasin / kammer selv tager pillerne ind, så fyret altid ’fodrer’ sig selv med den rette mængde målt ift. en driftstermostat, som aktiverer fyret, når kedlen falder til en bestemt temperatur.

Nogle pillefyr er selvrensende, så der er et absolut minimum af krav til vedligeholdelse.

Hvad kan der spares?

Hvor meget du præcis vil spare på at skifte til et pillefyr afhænger naturligvis af din nuværende opvarmningsform. Der findes dog sammenligningstal for pillefyr kontra andre kilder:

Sammenlignet med et oliefyr kan der spares op til 60%!

Sammenlignet med el-opvarmning kan der spares op til 70%!

Vær dog opmærksom på, at dette afhænger af virkningsgraden, som er et udtryk for den varmen du får på baggrund af dit pillefyr og kvaliteten af træpiller.

Nyere pilelfyr har som regel højere virkningsgrad, mens der kan være mærkbar prisforskel på træpiller i deres kvalitet.

Man mener dog, at pillefyret er tjent hjem på et sted imellem 2 og 4 år, hvis du skifter fra el-, gas- eller oliefyr.

Fordelene er dermed ret klare. Det er billigere, automatisk (på nær ca. en ugentlig opfyldning) og du betaler ikke CO2-afgift på brændslet.

Ulemperne kan være, at pillefyret kan larme en smule, at det skal fyldes manuelt op en gang ugentligt, at der kan være stor forskel på kvaliteten af træpiller og at det skal renses ofte, hvis der altså ikke er tale om en fuldautomatisk løsning.

Share.

Comments are closed.