Økonomiske overvejelser ved huskøb

0

Bor du lige nu til leje, men overvejer at købe fast ejendom enten i form af hus eller lejlighed? I så fald er der en række af økonomiske overvejelser som du bør gøre dig. I langt de fleste tilfælde vil der være en økonomisk gevinst ved at købe ejendommen, fremfor at leje, men der er også nogle fordele ved at bo til leje. I denne artikel vil vi gennemgå de økonomiske aspekter som du skal overveje ved investering i fast ejendom.

Besparelsen ved køb fremfor leje

Der vil som regel altid være en besparelse, når du køber fast ejendom fremfor leje. Det skyldes, at en udlejer gerne vil have et afkast på sin investering i en udlejningsejendom og således gerne vil generere et overskud, så lejeindtægterne overstiger renteudgifter og løbende renovering. Hvis du har pengene til at købe en bolig, vil det således altid kunne betale sig fra et økonomisk perspektiv.

Udover den månedlige besparelse vil køb af en ejendom også være en langsigtet investering, eftersom boligpriserne over tid vil stige. Denne type af investering kan faktisk sidestilles med investering i aktier eller andre investeringsobjekter. Fordelen ved at investere i netop et hus er, at ejendomsværdistigningen er skattefri. Det vil altså sige, at gevinsten på din investering er skattefri ved køb af en bolig som du selv bor eller har boet i.

Fast forrentet mod variabelt forrentet lån

Det næste punkt som man bør overveje er, hvorvidt man skal vælge et fast forrentet eller variabelt forrentet lån. Historisk set har det i gennemsnit være billigst at have det variabelt forrentede lån. Fra et investeringsperspektiv skyldes det, at långiver skal betales en præmie for at låne penge ud til en fast rente i en længere periode. Ved variabelt forrentede lån er denne præmie ikke lige så stor.

Hvis du er typen, der vil vide, hvor meget du skal betale hver måned i husleje, er et variabelt forrentet lån ikke noget for dig. Det vigtigste når man køber hus er ikke, at man kan opnå den billigste husleje, men i stedet, at man kan sove trygt om natten. Man bør aldrig vægte økonomi over en god nats søvn.

Hold en fest for dine nærmeste

Når du endelig er flyttet ind i dit nye hus, bør du tage den amerikanske tradition til dig og holde en house warming fest. Gerne med alle remedierne inklusiv navneskilte, hvis der er mange nye mennesker. Hvis der er en have kan det med fordel være en bbq-fest, hvor du tænder op for grillen og viser din charmerende nye have frem. En house warming fest er altid en god start på en tilværelse i et nyt hus, hvor du kan skabe nogle gode minder.

 

Share.

Comments are closed.