NYT TAG ELLER RENOVERING AF DET GAMLE? 

0

Et tags levetid afhænger af mange forhold, deriblandt beliggenheden, hældningen og materialet. Til sammenligning holder et stråtag kun 20 til 40 år, imens et kobbertag kan holde helt op til mellem 80 og 100 år, og et stejlt tag holder i gennemsnit længere end et fladt tag. 

Men selvom du har et stejlt kobbertag, så er det en god idé at holde øje med det løbende, specielt efter voldsomt uvejr. Et utæt tag kan nemlig gøre skade på resten af huset, hvis du lader det stå til. Et kobbertag er også det dyreste at udskifte, netop fordi det holder så længe, som det gør.  

Vedligeholdelsen af taget er en god idé, fordi det hjælper dig med at udskyde udskiftningen (som kan være en dyr fornøjelse) så længe som muligt. Og det kræver heller ikke det store arbejde fra din side. Bare tjek taget igennem i sømmene to gange om året. Det vil dog altid være en god idé at inddrage en fagmand, når man ikke selv har den store ekspertise i tag. En fagmand kan nemlig vurdere, om taget kan reddes eller om der skal et nyt tag til. Hvis du skulle være bange for, at du skal kaste en masse penge efter en fagmand, så kan jeg fortælle, at mange virksomheder tilbyder et gratis tagtjek. Så hvis du ikke har brug for nyt tag, så koster det ingenting.  

Men nogle gange kan det være for sent med vedligeholdelse. Hvis du nu for eksempel lige har købt et hus, hvor den tidligere ejer ikke har bekymret sig om taget, kan det være for sent at begynde på vedligeholdelse. Eller måske er dit tag bare så gammelt at det ikke kan længere. Men selvom det kan blive dyrt, så er det helt sikkert det værd at skifte taget ud.  

Det gode ved et nyt tag er nemlig at du kan undgå ubehagelige og dyre overraskelser i form af større reparationer senere. Ved udskiftning af taget har du desuden mulighed for at vælge en anden tagtype, der holder længere og måske er nemmere at vedligeholde.  

Share.

Leave A Reply