Ny rapport fra Samsung: Sådan vil fremtidens hjem se ud om 100 år

0

Indhold på side:

Mennesker har prøvet at forudsige, hvordan fremtiden vil se ud, siden tidernes morgen.

I starten af 1900-tallet drømte futurister om byen Metropolis med robotter og flyvende biler, i 1980’erne rejste Marty Mcfly tilbage til fremtiden i en atomdrevet bil og i dag drømmer vi om smarte hjem, hvor alting er tilsluttet nettet.

Mennesker vil aldrig stoppe med at prøve at forudsige fremtiden af den simple årsag, at det er enormt spændende. I denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan Samsungs spåkoner mener, fremtidens hjem vil se ud.

Hjemmet bliver levende og kan ændre sig

Fremtidens hjem vil ikke længere være statisk, men vil derimod være mere dynamisk. Forestil dig, at dit soveværelse blev mindre, når du får gæster over og gerne vil have mere plads i stuen. Det vil ikke længere være en drøm, men derimod være en nødvendighed i en verden, med en hurtigt voksende population.

Ifølge Samsung vil væggene kunne skifte struktur og placering ved, at små aktuatorer i væggene skubber og trækker i materialerne.

Udover de indvendige vægge bliver smarte, vil vi se, de ydre vægge i huset også bliver smartere. I dag gør vi husene energivenlige ved at lave hulmursisolering, som lukker meget lidt varme ind eller ud. Der er dog stadig et større behov for at varme huset med radiatorer eller andre varmeelementer.

Vi vil for fremtiden se, at materialerne i stedet bliver meget smartere således, at de kan bruge solens varme til at lukke varme ind, eller blokere varmen, hvis det er for varmt i huset.

Det vil, gøre det muligt at nedsætte behovet for traditionel opvarmning og nedkøling af huset.

Kunsten på væggene bliver digital

Vi har allerede set kæmpe forbedringer af argumented reality teknologien, hvilket vil fortsætte de næste mange år. Argumented reality tilfører digitale elementer til det fysiske rum, som det menneskelige øje ikke kan adskille fra hinanden.

Det gør det muligt at få digitale skulpturer og billeder i hjemmet, som man kan udskifte når man har lyst, uden det koster noget.

Udover brugen af Argumented reality i hjemmet, vil vi også se at LED skærme som en integreret del af hjemmets indretning

Prisen på LED skærme vil om 100 år være meget lav samtidig med, at LED panelerne vil være ultratynde. Den kombination gør det muligt at have LED paneler på alle dine vægge, hvor du kan streame videoer fra hele verden på hele din væg i stuen.

Du kan selv printe dine møbler

En af de mest revolutionerende teknologier vi har set indtil videre i det 21. århundrede, er 3D printeren. 3D printere vil for fremtiden ændre måden, hele produktionskæden vil virke. Du skal ikke længere gå ned i en boligbutik og købe møbler, det vil i stedet foregå på computeren, hvor du finder det møbel, du gerne vil have, vælger farven og bagefter printer du den selv ud.

Det vil både spare dig som forbruger mange penge, være langt mere miljøvenligt og gøre leveringstiden meget kortere.

Hjemmet kan lukke de rigtige mennesker ind

Vi ser allerede nu, at flere ting bliver koblet på nettet, hvilket kun er en udvikling, vi vil se mere af for fremtiden.

Kombinationen af at alting i hjemmet bliver koblet på nettet, samtidig med den eksponentielle udvikling i kunstig intelligens, vil gøre det muligt, at dit hus kan lukke de rigtige mennesker ind. Det kan være alt lige fra dronen, der kommer og leverer din pakke til den boligadvokat, du har et møde med.

Share.

Leave A Reply