Metaldetektoren – Din aktive sommer beskæftigelse

0

Du har sikkert hørt at der er mange amatørarkæologer, som begiver sig ud på marker eller ved stranden, for at finde ting og sager fra vores fortid. Mange af dem har tilmed også haft stor succes, når de har gået marker tynde med deres metaldetektorer. Har du selv fået lyst til samme eventyr, og gerne vil prøve det af med din egen metaldetektor, så skulle du måske lige tage et kig på Testfabrikken.dks interessante metaldetektor test. Her har de udvalgt nogle af de bedste metaldetektorer på markedet, så du nemmere kan finde den model, der passer bedst til dit behov. De er meget forskellige både i forhold til, hvad de kan, og hvad de koster. De billigste kan oftest godt anbefales, idet de sagtens kan opfylde dine behov, mens de dyrere modeller, har lidt flere avancerede muligheder, og måske skal betragtes som lidt mere professionelt udstyr.

metaldetektor test

Du behøver ikke at vælge en model med skærm og alle mulige finesser for at finde gammelt metal, sølv eller guld. Det kan selv de billigste modeller godt klare. Vil du for eksempel ud i al slags vejr, herunder kraftig regn, så skal du måske vælge en type, som er vandtæt, og derfor også kan søge i vandhuller eller lignende. En metaldetektor er i princippet et søgehoved med en sensor, der reagerer på metal, og de billigste modeller finder metal i cirka 10 til 20 centimeters dybde. Det er al salgs metal, både ølkapsler fra halvfjerdserne og sølvskatte fra vikingetiden. De lidt dyrere modeller søger lidt dybere, har en skærm og så kan de skelne de forskellige metaller fra hinanden. Det er rigtig smart så du ikke spilder tiden på ligegyldigt metal, men kun det mest værdifulde.

Når du skal vælge metaldetektor, kan du bruge den førnævnte metaldetektor test til at sammenligne de forskellige modeller og så vælge den type, der passer dig og dit budget. Du skal huske, at der godt kan være forskel på længden af håndtaget – børn eller voksen. Derudover er det også vigtigt, at du finder en model, som har genopladeligt batteri. I forhold til batteri kan det være en god idé, at have et ekstra med på turen, hvis du skal være ude i lang tid. Husk også at du skal have tilladelse til at søge, der hvor du søger.

Er I flere i familien som gerne vil være en del af et søgehold, så kan I med fordel bruge flere metaldetektorer. Lav for eksempel en kæde, hvor I så afsøger et større område sammen, det er langt mere effektivt, og så er det både hyggeligt og sjovt, at gøre noget sammen med familien. I kan ofte spare en del på fragt, hvis I laver en samlet bestilling, og så kommer de sikkert også samtidigt, så I allerede kan starte jagten på fortidsminderne i næste weekend.

Share.

Leave A Reply