Mange danskere får hushjælp, men kan det svare sig?

0

Indhold på side:

Du har sikkert, som så mange andre danskere, overvejet at få hjælp til de huslige opgaver. Hvis du ikke ved, om det kan svare sig, så har vi lavet en liste over 3 husopgaver, mange danskere får hjælp til, og hvilke fordele du får ud af det.

 

Dårlig rengøring giver dårligt indeklima

Rengøring er noget utrolig mange private og erhvervsdrivende får hjælp til. Dette er ganske forståeligt, da rengøring er tidskrævende og opslidende arbejde. Derfor ender de fleste med at udskyde arbejdet til de i ren og skær frustration griber moppen, kluden og støvsugeren og bruger det meste af weekenden på at gøre rent, eller du venter til gæsterne næsten står ved dørtærsklen og herefter i panik kaster rundt med støvsugeren og håber på, at gæsterne ikke lægger mærke til den store mængde nullermænd bag døren.

Udover at være en stor stressfaktor, der ofte fører til konflikter, er det potentielt sundhedsskadeligt ikke at få gjort ordentligt rent. Hvis du ikke får alt snavset væk, hober det sig op – oftest i form af støv. Dette giver dårligt indeklima, som kan føre til støvallergi og hovedpine.

 

Pæn have giver højere boligpris

Havearbejde er noget, du sikkert elsker og hader. På en varm sommerdag i ferien kan du sikkert lide at arbejde i haven, mens du i en travl periode bare ser det som en pligt, der skal overstås. Dette kan ofte føre til, at du i perioder ikke helt får passet din have så ofte, som du burde. Hvis dette er tilfældet, burde du hyre én til at tage sig af haven i de perioder, du ikke har tid eller overskud til at ordne haven.

Haven er det første, dine naboer, gæster og familie ser, og derfor kan det betale sig at vedligeholde den.

Der er også en økonomisk grund til at sørge for, at din have er velholdt. En pæn have øger husprisen, og eventuelle købere vurderer i gennemsnit et hus med en velholdt have til at være over 20 % mere værd.

 

Regelmæssig vinduespudsning øger vinduernes levetid

Der er mange fordele ved at lade andre om at pudse dine vinduer. Ud over at spare tid og energi er dine vinduer – ligesom din have – de første andre mennesker ser. Beskidte vinduer sender et dårligt signal til dine medmennesker, og for virksomheder er rene vinduer en måde at udstråle professionalitet og sans for detaljen.

Ud over dette er regelmæssig vinduespudsning også med til at øge dine vinduers levetid. Vinduer holder længere, hvis de pudses regelmæssigt. Derfor er det ikke nok at pudse dine vinduer en gang hvert andet år, de skal pudses flere gange om året, hvis de skal holde længe og se pæne ud.

Vinduespudsning er en af de husopgaver, hvor du bør hyre en professionel vinduespudser. Hvis du ikke har de rette redskaber og rengøringsmidler og ikke er vant til at kravle rundt på stiger, er du næsten sikker på at skade dine vinduer, få hvide plamager og risikere at komme til skade. Hvis du er i tvivl, om du bør hyre en professionel vinduespudser, kan du klikke her for at se, om det er noget for dig.

 

Udnyt håndværkerfradraget

Der er ud over ovenstående grunde en sidste grund til, at du bør få andre til at klare husarbejdet. Det er fra 2018 nu muligt for private såvel som erhvervsdrivende at trække beløbet fra i skat. Dette fradrag kan bruges til alt fra håndværkere, børnepasning eller vinduespudsning. Så spørgsmålet er vel, om det kan svare sig ikke at få hushjælp.

Share.

Leave A Reply