Læs med her for råd og vejledning til valg af køleskab

0

Der kan være mange grunde til, at man har brug for et nyt køleskab til køkkenet, hvilket eksempelvis kunne være montering af nyt køkken, fordi det gamle køleskab er stået af eller lignende. Det kan dog være udfordrende at finde frem til det rigtige køleskab til køkkenet, da der er flere relevante overvejelser, man bør gøre sig, inden man erhverver sig køleskabet. Først og fremmest kan det være en fordel at overveje, hvor stort et forbrug man ønsker at køleskabet skal have. Det forholder sig således, at de forskellige køleskabe arbejder bedst i bestemte temperaturområder. Disse temperaturområder er temperaturen omkring køleskabet, som oftest vil være omkring 16 grader til omtrent 38 grader, hvilket kan være en fordel at tage i betragtning i henhold til valg af køleskab.

Nogle modeller benytter 149 kwh igennem et år, mens andre benytter 96 kwh gennemsnitligt om året, hvilket kan være en fordel at overveje. Dette vil dog ofte afhænge af andre parametre såsom den føromtalte temperatur omkring køleskabet, da det naturligvis skal benytte mere strøm, såfremt der er meget varmere omkring køleskabet. Herudover vil strømforbruget pr. år ligeledes afhænge af, hvor stort køleskabet er, hvilket også skal tages med i betragtningen.

Størrelse og indretning er vigtige betragtninger

Den udvendige størrelse på køleskabet kan være forholdsvis essentiel at drage med i sine overvejelser, da køleskab oftest er placeret i en niche i køkkenet. Får man et køleskab med udvendige mål, der i forhold til nichen er for stort, er det ikke muligt at installere køleskabet, mens det ej heller pryder på udseendet, såfremt køleskabet er for småt i forhold til den såkaldte niche. Herudover er der den indvendige størrelse, som er den, man skal holde forholdsvist meget øje med, da det er denne, der fortæller noget om, hvor meget man kan opbevare i køleskabet ad gangen. Nogle modeller kan rumme 346 liter, mens andre måske kan rumme mindre i form af 126 liter og nogle måske større. Ved nogle modeller er det muligt at få både frysekapacitet og kølekapacitet i samme køleskab, hvilket også er muligt, såfremt eksempelvis kølekapacitet på 215 liter og frysekapacitet på 89 liter er tilstrækkeligt i det givne tilfælde.

Design og stil spiller en stor rolle

Et køleskab kommer også til at indgå som en part af selve køkkenets helhedsindretning, hvorfor det også kan være en fordel at overveje designet i forhold til køkkenets design. Dermed er der større sandsynlighed for, at man får installeret et køleskab, der passer ind i køkkenet og er med til at løfte køleskabets udseende på den helt rette måde. Dette kan eksempelvis være i forhold til farve, da man både kan få køleskabe i ståldesign, hvid eller lignende, og er dette og alt andet på plads, er der gode forudsætninger for at få valgt det rette køleskab – se mere i denne store test af køleskabe.

Share.

Leave A Reply