Lad snedkeren ordne detaljerne

0

Er du i gang med et større gør-det-selv projekt? Eller har du besøg af tømrere, som skal forvandle dele af dit hjem? Så kunne det være, du skulle overveje at kontakte en snedker til det fine arbejde.

Vi har talt med vores lokale snedkerfirma i Haderslev om hvorfor.

Tømrerne, snedkere og deres typiske roller

Tømrerne hører til de første på byggepladsen

Når man bygger og har gang i et større projekt, er det ofte tømrerne, som dukker kampklare op med deres værktøjskasse i hånden.

Tømrerne er nemlig kendt for at stå for det mere grove træarbejde. Det inkluderer de strukturelle elementer – altså, gulve, vægge, loft osv. Det er af samme årsag, at det ofte er tømreren, som er den første på adressen, når der skal ses på tegninger og planer for projektet.

Betyder det så, at en tømrer ikke kan finde ud af andet håndværk end det grove? Slet ikke. Faktisk har mange tømrere og snedkere den helt samme grunduddannelse inden for træarbejde. I de daglige arbejdsområder, vil man også støde på tømrere, som arbejder inden for mere ’snedker-prægede’ områder. Dette skyldes også, at ikke alle håndværksvirksomheder har snedkere ansat, netop fordi der er tømrere, som kan løse opgaven. Men hvorfor så overhovedet efterspørge en snedker? Fordi de er mere specialiserede.

Snedkerne tryller detaljerne frem

Ordet ’detaljer’ kan til en vis grad være en smule misvisende. Det skyldes i høj grad, at der findes forskellige former for snedkere. Mange vil støde på bygningssnedkeren, som er med til at sørge for, at træsamlinger støder perfekt til hinanden, at lister sidder flot og at den overordnede finish bærer præg af høj kvalitet. Som du nok har regnet ud, betyder det samtidig, at snedkeren ikke hører til de første på byggepladsen, men snarere de sidste. Der findes dog også andre former for snedkere, som f.eks. den velkendte møbelsnedker.

Hvad betyder det så i praksis? Det afhænger af den enkelte opgave. Skal du have foretaget alm. byggearbejde, vil dygtige tømrere kunne løse opgaven, mens specielarbejde typisk løses af en snedker.

Share.

Comments are closed.