Lad dig ikke snyde for den gode energirenovering

0

Energirenovering har været på alles de seneste par år – og det med god grund. Der er nemlig rigtig meget at vinde ved at energirenovere. Hvis man gør det rigtigt, er der mulighed for at spare rigtig mange penge.

Derudover skaber man med en energirenovering et meget mere komfortabelt hjem og skåner i samme ombæring på miljøet. Det er dog langtfra alle, der energirenoverer rigtigt, derfor guider vi dig!

Tænk dig om inden du går i gang

Nogle gange er det godt at være impulsiv og spontan. At påbegynde en energirenovering er ikke en af de gange. Her skal du være systematiseret, organiseret og nøjeregnende. Når du energirenoverer, er der rigtig mange ting, der skal gå op i en højere enhed.

Du skal først og fremmest undersøge mere præcist, hvad det kan betale sig at energirenovere, og om det overhovedet kan betale sig, eller din bolig allerede har et så højt energimærke, at det næsten ikke kan blive højere.

Derudover skal du undersøge hvilke bygge-entreprenører det vil være fordelagtigt at benytte sig af. Det kommer selvfølgelig an på præferencer, og det er derfor svært at skære over en kam, men det vil ikke være helt dumt at benytte sig af polske håndværkere. Polske håndværkerkere er væsentligt billigere end danske håndværkere og har et ry for at være rigtig hårdtarbejdende.

Hvad kan jeg energirenovere?

Igen, det er svært at generalisere, da der næsten ikke er nogle grænser for, hvad der kan energirenoveres, men der kan der falde et par forslag.

En af de klassiske områder, hvor man ofte energirenoverer er i forbindelse med husets facade. Det er ofte der, hvor der går rigtig meget energi til spilde. Hertil vil det for eksempel være en rigtig god idé at påbegynde en hulmursisolering.

Som navnet antyder er en hulmursisolering en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen. Hvis hullet ikke allerede er isoleret er det et utrolig effektivt foretagende, som vil spare dig en masse penge.

Det gode ved at energirenovere rigtigt og effektivt er nemlig, at du med tiden vil få mere luft i budgettet til at købe de ting, du gerne vil have. Om det er flere penge til de gode vin, Bloomingville produkter eller noget helt tredje er egentlig underordnet. Det er livskvalitet, vi snakker om.

Et andet område man tit snakker om i forbindelse med en energirenovering er diverse installationer, der kan effektivisere boligens energiforbrug.

Hertil er der også rigtig mange muligheder. En af de mest kendte, men ikke særligt benyttede endnu er en installering af et solcelleanlæg. Dette er til den progressive person, der med sin fremsynethed gerne vil være på forkant af situationen.

Om nogle år vil det være kutymen at have et solcelleanlæg, men sådan er det desværre ikke endnu, selvom der er mange grunde til at have det. Selvom sådan et anlæg er dyrt, vil det virkelig hjælpe din økonomi på lang sigt. Derudover er det en af de tiltag, der skåner miljøet allermest.

Finansiering af energirenoveringen

Der er flere muligheder i forhold til en eventuel finansiering af din energirenovering. Først og fremmest, hvis du mangler kapital, er der rigtig gode forudsætninger for at låne penge i banken og i institutter. Her er der lavere renter, hvis du låner i forbindelse med en energirenovering.

Derudover kan du søge om tilskud hos energiselskaber og om håndværkerfradrag.

Share.

Leave A Reply