Kubus Lysestage – Elegante lysestager fra By Lassen

0

Indhold på side:

Mogens Lassen er manden bag nogle af de absolut mest anerkendte og mest populære lysestager på markedet. Mere specifikt, så står han bag de smukke og moderne Kubus lysestager, der bestemt må siges at have vundet indpas i en lang række danske husholdninger i løbet af de seneste par år – og endda i både forskellige størrelser, farver, materialer og andre faktorer, der adskiller dem.

Én af de ting, der har været med til at gøre Kubus stager særdeles populære er, at de kan bryste sig af, at være både funktionalistisk og geometrisk i sin enkle og rene form. Derfor skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at der er tale om en række lysestager, der bestemt må siges at kunne være et must-have i den moderne boligindretning.

De minimalistiske stager fra By Lassen kommer i flere former, hvilket blandt andet inkluderer både Kubus 1, Kubus 4 og Kubus 8, der er blandt de mest populære stager fra By Lassen, der ligeledes også kan fås i flere forskellige farver som blandt andet hvid, sort, messing og kobber – og det er oftest sådanne Kubus stage tilbud, danskerne leder efter.

Oprindeligt blev den ikoniske Kubus lysestage designet tilbage i 1962 – dengang var det dog en lysestage, der udelukkende var tiltænkt til Mogens Lassens nærmeste familie og kollegaer. I dag sælges lysestagerne dog åbent på det danske marked, hvilket også er ensbetydende med, at du naturligvis også vil kunne købe lige netop dén eller de lysestager, der appellerer til dig.

By Lassen – Kubus 1

Historien bag denne lysestage stammer helt tilbage fra 1962, hvor Mogens Lassen fik til opgave at skulle designe indretningen til en restaurant med beliggenhed i Nordsjælland – og det var i forbindelse med denne opgave, at Kubus 1 blev født. Det betyder også, at både denne og de øvrige lysestager fra By Lassen bestemt må siges at have en del år på bagen.

Det var med en skarp fornemmelse for nutidens funkisstil, at Mogens Lassen satte sig for at designe, hvad der skulle vise sig at blive én af de mest ikoniske lysestager på det danske marked – dengang var det dog en stage, der udelukkende var tiltænkt hans familie og de nærmeste arkitektvenner. Dengang var det ikke hensigten, at det skulle være en lysestage, der skulle sælges til masserne.

Selv den dag i dag bliver den anerkendte Kubus-lysestag fra Mogens Lassen fortsat fremstille i Danmark, og har blandt designelskere og i særdeles møbelarkitekter opnået en status som et moderne, internationalt designikon. Den var en succes allerede fra dag ét, men der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at dens popularitet har været kraftigt stigende de sidste par år.

Kubus 1 samler folk om bordet

Arkitekten Mogens Lassen skabte Kubus 1 med særligt henblik på, at den firkantede lysestage skulle samle folk ved bordet. Med sit karakteristiske udtryk og det enkle lys, kunne denne lysestage skabe hygge på hele restauranten, og i dag skaber den naturligvis hyggelig stemning i et væld af danske hjem (og endda også en række udenlandske boliger), hvilket med garanti ville vække glæde hos Mogens Lassen.

Ydermere, så skal det naturligvis også understreges, at Kubus 1 fortsat står på bordene i den selvsamme restaurant, som den blev skabt til. Det skyldes naturligvis, at godt design lever videre i flere generationer, hvilket de mange designs fra Mogens Lassen bestemt må siges at have gjort – og Kubus 1 er blot ét af mange rigtig gode eksempler på lige netop dette.

I dag bliver Kubus 1 fra By Lassen naturligvis ikke kun brugt på spisebordet, da den i mange danske hjem er at finde i både vindueskarme, på reoler, på diverse hylder og mange, mange andre steder. Det er selvfølgelig også et bevis på, at Mogens Lassen var forud for sin tid og i dag har vundet rigtig mange danskeres hjerter med sine tidløse og elegante designs.

Kubus 1 kan fås i intet mindre end fem forskellige varianter, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at du også vil kunne finde en variant, der er lige noget for dig. Du finder de fem forskellige varianter og et link til hver enkelt variant nedenfor:

By Lassen – Kubus 2 Line

Den første lysestage, der blev designet af Mogens Lassen, Kubus 1, er blevet beskrevet ovenfor. Kubus 2 Line blev skabt af Mogens Lassen i 1983, hvor han fandt frem til formen på Line, hvilket lykkedes ham at gøre med udgangspunkt i en matematisk formel, hvilket naturligvis må siges at være en kende atypisk for en designer, at benytte sig af dette til at skabe et unikt og ikonisk design.

Navnet giver naturligvis antydninger til lysestagens form, da de to lysholdere er på en lige linje (kaldes for line på engelsk). Det er også ensbetydende med, at de to lysholdere på Line-stagen former en enkelt linje, og det er naturligvis også et arkitektonisk udtryk, der passer perfekt til nutidens minimalisme – og det er med garanti også derfor, Kubus 2 Line er blevet en særdeles populær lysestage.

På lige fod med de andre lysestage i Kubus-serien, så bliver Kubus 2 Line naturligvis også fremstillet her i Danmark. Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at denne lysestage fra By Lassen har opnået en helt særlig status blandt danske designelskere, men særligt hos dem, der ønsker at have en stage, der kan indeholder mere end blot ét lys, men dog heller ikke for mange.

Kubus 2 Line passer perfekt til vindueskarmen

Hvis du er på jagt efter en lysestage, der er ideel til brug i f.eks. din vindueskarm, på en reol eller derimod blot på midten af dit sofabord, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på Kubus 2 Line, der med garanti vil være lige noget for dig – uanset hvordan du er indrettet, hvad dine præferencer lyder på og så videre.

På lige fod med de øvrige lysestager i Kubus-serien, så får du naturligvis også muligheden for at vælge blandt en række af forskellige varianter, hvis du er blevet forelsket i Kubus 2 Line. Derfor er der med garanti også en variant, der appellerer til dig og passer til din øvrige indretning. Du får muligheden for at vælge mellem fem forskellige varianter:

By Lassen – Kubus 4

Den klassiske kvadratiske Kubus-lysestage med fire holdere blev ligeledes også designet tilbage i 1962 af Mogens Lassen. Den har dét tilfælles med Kubus 2 Line, at den ligeledes også er blevet designet med en helt særlig matematisk punktlighed, men dog uden, at der er gået på kompromis med sansen for både funktionalitet og det rene design, der i høj grad må siges at kendetegne denne lysestage.

Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at da Mogens Lassen designede denne lysestage var det for at gøre oprør mod datidens meget udsmykkede hjem, hvorfor den har et meget rent og elegant look. Dette var visionen med lysestagen og resultatet endte med at blive en meget skarp, kubistisk form med lysholdere på toppen. I dag har det udviklet sig til at være langt mere end blot en lysestage – i dag er det et designikon.

Vælger man se nærmere på de forskellige Kubus-lysestager fra By Lassen, så er der bestemt ikke nogen tvivl om, at dette er den mest populære af slagsen. Den bliver solgt i stort oplag og forhandles af et væld af forhandlere på både det danske såvel som en lang række udenlandske markeder, hvor Kubus 4 er mindst lige så eftertragtet og populær som det er tilfældet på det danske marked.

Kubus 4 kan placeres overalt – kun fantasien begrænser

Én af de ting, der med garanti har været med til at gøre Kubus 4 til én af de mest populære lysestager fra By Lassen er, at den har en størrelse, der tillader dig at placere den overalt. Du kan med fordel have den stående i en vindueskarm eller på en reol, hvilket rigtig mange danskere har valgt at gøre, da det kan skabe en hyggelig stemning og samtidig passer den rigtig god ind med en sådan placering.

Endvidere, så er der selvfølgelig også rig mulighed for i stedet at placere den på dit spisebord eller på dit sofabord, hvilket der ligeledes også er rigtig mange danskere, der har valgt at gøre. I sådanne tilfælde kan det dog være en god idé, at placere en bakke under lysestagen, hvilket du endda har muligheden for at købe fra By Lassen lige her (389 DKK hos Livingshop).

Lige netop denne lysestage har formået at ramme et andet niveau end de andre varianter i Kubus-serien. Det har blandt andet betydet, at den i dag defineres som værende et sandt designikon og er derfor også blevet udstillet på flere museer og har af flere omgange været repræsenteret i en lang række forskellige magasiner – både danske og udenlandske.

Det er selvfølgelig også muligt for dig at købe Kubus 4 i flere forskellige farver, hvorfor der med garanti også vil være en variant, der er lige noget for dig. Nedenfor kan du se en liste over de forskellige varianter af den anerkendte og ikoniske Kubus 4 lysestage fra By Lassen:

By Lassen – Kubus 8

Hvis du leder efter en større lysestage, så kan du med fordel vælge at se nærmere på Kubus 8 fra By Lassen, der er den største stage, der kan findes i den anerkendte serie af lysestager fra By Lassen. Som navnet også antyder, så er der tale om en variant, der kommer med intet mindre end 8 lysholdere, hvorfor idéen med denne lysestage naturligvis også er, at den skal placeres på steder, hvor der er god plads.

På lige fod med både Kubus 1 og Kubus 4, så blev Kubus 8 også designet af den kendte arkitekt, Mogens Lassen, tilbage i 1962, hvor han fik til opgave at designe en række lysestager og andet interiør til en restaurant med beliggenhed på Nordsjælland. Der er tale om en stage, der er blevet designet med særligt fokus på matematisk punktlighed og en meget unik sans for funktionalitet og udseende.

Dette er selvfølgelig også en lysestage, der indgik i Mogens Lassens plan om, at skulle lave et mindre opgør mod datidens meget udsmykkede og dekorerede hjem, hvorfor han arbejdede hårdt for at skabe et design, der var så minimalistisk og stilrent som overhovedet muligt – og resultatet af dette blev en lysestage, der kan bryste sig af en unik kubistisk form med otte lysholdere på toppen.

Stilrent og unikt designikon

Kubus 8 har – uden tvivl – udviklet sig til at være et sandt designikon. Det er i særdeleshed lysestagens meget unikke enkelhed, der har medført, at den i dag betragtes som værende et designikon, der ligeledes også appellerer til en lang række mennesker i både Danmark og et væld af andre lande hele verden over – men det er selvfølgelig ikke alle, der sætter pris på den store lysestage, da det kræver god plads at have Kubus 8 stående.

Sammen med Kubus 4 er denne variant udstillet på en lang række museer og den er ligeledes også blevet beskrevet i et væld af magasiner, der har gjort det til en anerkendt og prominent lysestage, som mange danskere ønsker sig. Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at denne stage med garanti også er noget for dig, hvorfor du med fordel kan lede efter et Kubus lysestage tilbud.

I og med, at der er tale om en stor lysestage, der er blevet udstyret med intet mindre end otte lysholdere, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at det kræver, at du har et sted med god plads, hvis du har et ønske om, at skulle have en Kubus 8-lysestage fra Mogens Lassen (hedder i dag By Lassen) i din bolig. Kan du finde pladsen, så kan du være sikker på, at denne lysestage kan skabe en hyggelig stemning i ethvert lokale.

Har du forelsket dig i en Kubus 8 fra By Lassen, så får du selvfølgelig muligheden for at vælge blandt en række forskellige varianter, der også betyder, at du får muligheden for at vælge en variant, der stemmer overens med din øvrige indretning og selvfølgelig også din personlige præferencer. Se de forskellige varianter af Kubus 8 nedenfor:

Historien bag Kubus-lysestagerne

Kubus-serien er bestemt ikke ny – der er derimod tale om en serie af lysestage, der er blevet designet af den danske arkitekt, Mogens Lassen, for intet mindre end 55 år siden. Mere specifikt, så blev han hyret til at designe indretningen af en restaurant med beliggenhed på Nordsjælland. Her lød opgaven blandt andet på at designe en række lysestager til brug på restauranten.

Det var selvfølgelig i denne forbindelse, at Mogens Lassen endte med at designe de forskellige lysestage, der i dag er en del af Kubus-serien. Hans idé var, at han skulle designe en række lysestage, der ikke blot kunne bringe hygge til restauranten, men samtidig skulle de også gøre op med datidens meget dekorerede stil, hvorfor de alle har et meget stilrent og minimalistisk design.

De forskellige lysestage blev rigtig godt modtaget af restauranten og de er stadig at finde på den selvsamme restaurant den dag i dag, hvor de stadig står med sit karakteristiske udtryk og sit enkle lys, hvor de skaber hygge på hele restauranten. Det skyldes naturligvis, at godt design ikke blot lever i mange år, men dertil også lever videre gennem et væld af generationer.

Da Mogens Lassen designede de forskellige lysestager tilbage i 1962, var det oprindeligt tiltænkt, at lysestagerne udelukkende skulle bruges på den restaurant, der bestilte dem såvel som hans familie og nærmeste venner. I dag sælges de dog af et bredt spektrum af både fysiske og online forhandlere, hvorfor de kan købes stort set overalt.

Share.

Leave A Reply