Hvad koster et nyt tag?

0

Prisen på et nyt tag kan variere i et stort omfang, og den primære faktor for prisen er valget af tagbelægning. Dertil skal opgavens omfang også medtages omkring prisberegningen, da størrelsen og selve tagkonstruktionen skal vurderes i henhold til opgaven. Ved montering af nyt tag, så skal udgifter til nye tagrender, kviste, skotrender, efterisolering mv. også medtages, hvis disse dele ønskes monteret sammen med det nye tag. Sidst, men ikke mindst, så spiller geografien også en stor rolle. Det ses, at det oftest er billigere at købe nyt tag i Jylland, frem for Sjælland. Derfor er det vigtigt at indhente flere tilbud ind før der foretages en endelig beslutning, da der er mange penge at spare.

Hvilket tag er billigst?

Måske har du stillet dig selv netop dette spørgsmål, eller blot ”hvad koster et nyt tag?” Sagens kerne, er at ikke alle tagbelægningerne kan benyttes på hvert tag. Måden hvorpå, man træffer beslutningen omkring hvilken tagbelægning, der egner sig til det givne tag, er gennem hældningen på taget. Derfor anbefales det, at beregne hældningen på taget, så du derved kan kigge på de tagbelægningstyper, der egner sig til netop din tagkonstruktion.

Hvis du er nybygger, og overvejer hvordan tagkonstruktionen skal være, så bør du vide, at des stejlere taget er, des mere modstandsdygtighed besidder det. Du har måske set, at mange sydeuropæiske huse ofte vælger en flad version af taget, mens de nordiske huse ofte har en stejlere form for tag. Dette skyldes reelt, at vejrsituationerne i Norden er anderledes end i de varme lande, hvilket gør, at det oftest er en klog beslutning af have en højere hældning end de moderne flade tage. De mest gængse former for tagformer i Danmark kan listes op således, og kan være inspiration til dig.

  • Saddeltag
  • Mansardtag
  • Fladt tag
  • Københavnertag
  • Valmet tag
  • Pulttag/halvtag

Tagbelægning

Der findes et bredt udvalg af belægningsmuligheder til taget. De fleste kender det klassiske teglstenstag, som er det mest populære valg af belægningsmateriale til tag. Tilmed har teglsten også ofte den længste levetid, hvilket gør det til en god langtidsinvestering. Et andet populært valg, er det moderne eternittag. Dette er blevet særligt populært i områder med nybyggeri. Prisen er relativt lav, og brugsmulighederne er mange, hvilket gør det til et populært valg.

Til sidst vil vi nævne det universelle valg i form af tagpap. Det kan anvendes på langt de fleste tagtyper, og endda på en taghældning helt ned til 3 grader. Det er forholdsvis billigt, og er nemt at montere, hvilket gør det til en endnu billigere løsning.

Share.

Leave A Reply