Den komplette guide til din energirenovering

0

Energirenovering har længe været på alles læber – og det med god grund. Der er nemlig rigtig mange fordele ved at energirenovere. Hvis du gør det rigtigt, kan du nemlig både spare penge, skåne miljøet og få en mere komfortabel bolig at bo i. Vi guider dig.

Hvad skal jeg overveje inden energirenoveringen?

Selvom det oftest er en rigtig god idé at energirenovere, er det alligevel en så stor beslutning, at det er en god ide lige at gøre sig nogle overvejelser, inden du går i gang.

Hvis du for eksempel ikke er helt tilfreds med den bolig, du har tænkt dig at renovere, vil det som oftest ikke være en særlig god ide at gå i gang med den fulde energirenovering. Som engangsbeløb skal du nemlig af med en del, og der går trods alt nogle år, før projektet begynder at betale sig tilbage igen. Det skal derfor være et sted, du har tænkt dig at bo længe efter, du er færdig med energirenoveringen.

Hvis det ikke er tilfældet, og du simpelthen har besluttet dig for at flytte, vil det være en god idé at kontakte en boligadvokat til hjælpe dig med alt det praktiske hertil. Siden ejendomsmæglerloven trådte kraft i 2015, har mægler ikke længe kunne blive stillet til ansvar overfor køber. Som køber mangler du derfor en fagmand i dit ringhjørne. Boligadvokaten er netop den fagmand.

Hvad kan jeg energirenovere?

Der er kun meget få begrænsninger for, hvad du kan energirenovere. Typisk inddeler man en energirenovering i to kategorier:

  1. Boligens facade
  2. Diverse installationer

Boligens klimaskærm

Kort fortalt omhandler en energirenovering af boligens klimaskærm om en isolering af det, der adskiller ude- og indemiljøet. Det er utrolig vigtigt at have en god isolering af klimaskærmen, da der ellers går en masse energi spildt.

En stor af denne spildte energi går gennem væggene. For at komme den problematik i møde, kan du igangsætte en hulmursisolering. Som navnet antyder, er en hulmursisolering en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen. Det er en hurtig og meget effektiv måde at optimere sit energiforbrug i hjemmet.

Diverse installationer

I forhold til diverse installationer kan du med fordel tilknytte et solcelleanlæg til din bolig. Det er en dyr udgift, men den vil også næsten gøre dig fuldstændig uafhængig af energi, og du vil spare så mange penge, at anlægget typisk vil betale sig tilbage igen indenfor 5 år.

Hvis det er for omfattende, kan du også påbegynde mindre tiltag som en udskiftning af termostatstyringer og radiatorventiler.

Kan jeg få hjælp med finansieringen?

Der er rigtig gode muligheder til at få hjælp med finansieringen. Miljøet er i en så dårlig forfatning, at en mere attraktiv mulighed for energirenovering simpelthen er nødvendig.

Der er flere muligheder. Først og fremmest skal du få hjælp til at vurdere, om der gemmer sig flere penge i din privatøkonomi, end du ellers lige går og tror. Det kan du for eksempel finde gennem en nedsparingskonto og herved et nedsparingslån.

Derefter du søge om energitilskud og håndværkerfradrag. Energitilskuddet bliver udbetalt af diverse energiselskaber, hvorimod håndværkerfradraget almindeligvis bliver søgt gennem din byggeentreprenør.

Hvis du stadig har brug for en større kapital til din energirenovering, kan det være en god idé at søge om et lån med billige renter hos banker og realkreditinstitutter. Når du gør det gennem en energirenovering, er der ekstra billige renter og fordelagtige gebyrer.

Share.

Leave A Reply