Kombiovn Test – Her finder du de 5 bedste kombiovne

0

Indhold på side:

Hvis du er meget opsat på at kunne sikre dig, at pladsen i dit køkken bliver udnyttet på bedst mulig vis, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på en kombiovn. Her er der nemlig tale om en ovn, der er en kombination mellem en ganske almindelig ovn og en mikroovn, hvorfor der – uden tvivl – er tale om et meget praktisk køkkenudstyr. Derfor kan du også være sikker på, at du vil kunne de mange fordele, der er forbundet med en mikroovn uden egentlig at skulle bekymre dig om at skulle finde plads til den.

Derfor skal der selvfølgelig heller ikke herske nogen tvivl om, at én af de mest prominente fordele ved at investere i en kombiovn er, at du får muligheden for at spare rigtig meget plads i dit køkken, da du dermed ikke skal finde plads til både en ovn og en mikroovn, men derimod kun én ovn. Samtidig skal det selvfølgelig også understreges, at denne type af ovne er meget hurtige til at varme op, hvilket er ensbetydende med, at du får muligheden for at tilberede din mad meget hurtigere – og det vil i sidste ende kunne spare dig for både tid, besvær og penge.

Har du bestemt dig for, at du ønsker at investere i en kombiovn, så har du med garanti længe observeret, at du får muligheden for at vælge mellem en lang række forskellige modeller på det danske marked. Derfor kan det også være en vanskelig proces at skulle vælge den helt rette ovn for dit vedkommende. I denne kombiovn test bliver du dog præsenteret for en række forskellige ovne, hvorfor du med garanti også vil kunne finde frem til en kombiovn, der stemmer godt overens med dine krav og præferencer nedenfor, hvor du også finder relevant information, der hjælper dig på rette vej.

Siemens CM633GBS1S iQ700 – Kombiovn med stor fleksibilitet

CM633GBS1S iQ700 fra Siemens er en fremragende ovn for dig, der har brug for fleksibilitet i køkkenet, men ikke kan finde pladsen til mere end én ovn. Den kommer med et bredt spektrum af forskellige funktionsmuligheder, hvilket blandt andet tæller varmluftsfunktioner, flere grillfunktioner, en mikrobølgefunktion såvel som en kombinationsfunktion med varmluft og mikrobølger. Det betyder, at der er tale om en ovn, der faktisk kan bruges til alt lige fra at lave popcorn til at lave en lækker, saftig steg. Du skal ikke være i tvivl om, at der ikke findes andre former for ovne med lige så stor fleksibilitet.

Der er tale om en relativt stor kombiovn, da den byder på et ovnrum med en samlet kapacitet, der lyder på 45 liter. Det er en praktisk størrelse for en sådan ovn, da den hverken er for stor eller for lille, og samtidig har den en størrelse, der gør, at de fleste kan finde plads til den. Størrelsen indikerer desuden også, at den kan bruges til både at tilberede et større måltid mad til hele familien, men desuden har den også en størrelse, der gør den velegnet som værende en mikroovn. Selve mikrobølgeeffekten har 5 forskellige niveauer fra 90 W til 1000 W.

Bosch CMG633BB1 – Fleksibel og kosteffektiv kombiovn

Her er der tale om en model fra Bosch, der blandt andet byder på et bredt spektrum af forskellige funktionsmuligheder. Med CMG633BB1 fra Bosch får du bl.a. muligheden for at benytte dig af forskellige varmlufts- og grillfunktioner, en mikrobølgefunktion og en kombifunktion med både mikrobølger og varmluft. Det er også ensbetydende med, at ovnen kan anvendes uanset, om du skal lave popcorn til fredagsfilmen eller du derimod skal lave en lækker steg til hele familien. Med andre ord, så er det en ovn, der kan løse enhver opgave og samtidig bruger meget begrænset plads.

Det er desuden også en kombiovn, der er udstyret med et relativt stort ovnrum. Den bliver nemlig leveret med et ovnrum med en samlet kapacitet, der lyder på hele 45 liter. Derfor passer den til de fleste husstande, men dog hovedsageligt til mindre husstande, hvor behovet ikke er nær så stort. Den er både let og intuitiv at betjene, hvilket du kan takke det simple TFT-farvedisplay for. Den kommer med fem forskellige effektniveauer til mikrobølger: 90 W, 180 W, 360 W, 600 W og 1000 W, der alle kan forstækes af en såkaldt Inverter-teknologi.

VOSS IKC6800RF – Kombiovn med grill-funktion

Med VOSS IKC6800RF får du en kombiovn med et ovnrum, der lyder på 42 liter. Det betyder også, at det er en model med et relativt stort ovnrum, hvorfor du ikke skal frygte, at du vil mangle kapacitet – uanset hvad du skal bruge den til. Ovnen kan levere en mikrobølgeeffekt, der lyder på helt op til 1000 W. Én af de faktorer, der er med til at adskille denne ovn fra de øvrige på markedet er, at den bliver leveret med en grill-funktion. Denne funktion giver en effekt på op til 3000 W, der betyder, at du kan afholde grillaftenen uanset hvad vejret byder på.

I og med, at der er tale om en kombiovn, så vil du naturligvis kunne benytte varmluftsfunktionen til traditionel madlavning. Det skal desuden også nævnes, at VOSS IKC6800RF er en såkaldt indbygningsovn, der betyder, at den kan installeret i ét af dine køkkenskabe. Hvis du har planer om dette, skal du selvfølgelig være klar over, at indbygningsmålene lyder som følgende: 450 mm. i højden, 560 mm. i bredden og 550 mm. i dybden, hvilket er en fornem størrelse sammenlignet med ovnrummets kapacitet.

Gorenje BCM547S12X – Rummelig ovn med stilrent design

Leder du efter en kombiovn udført i stilrent design, der byder på rustfrit stål og moderne materialer, så skal du se nærmere på Gorenje BCM547S12X. Glasset i døren er desuden lagt i tre lag for at sikre, at ydersiden holdes kølig. Dette er desuden én af de større kombiovne på markedet, da ovnrummet har en samlet kapacitet, der lyder på 50 liter. Derfor kan du også være sikker på, at ovnen kan klare langt de fleste madlavningsprojekter. Dette understøttes selvfølgelig af, at den kommer med en række forskellige funktioner såsom grillfunktion, optøningsfunktion og hurtig opvarmningsfunktion.

Da der er tale om en kombiovn, så kommer den selvfølgelig også med mikrobølgefunktion. De to knapper på fronten er ergonomisk udformet, hvilket også gør sig gældende for håndtaget. Dertil skal det også nævnes, at der er tale om en ovn, der kører ved et lydniveau, der lyder på kun 47 dB, hvorfor det ikke er generende. Det gør også, at det er en fornøjelse at benytte dig af denne ovn til hverdag. Den leveres med både 1 bagerist, 1 emaljeret bageplade og 1 glasbradepande, hvilket er hvad, du har brug for til din madlavning.

Beko BCW15500X – Funktionsrig og eksklusiv kombiovn

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Beko BCW15500X absolut må tolkes som værende det eksklusive valg. Det er en mellemstor kombiovn med et væld af forskellige funktioner og et ovnrum, der byder på en kapacitet, der lyder på 40 liter. Ovnen er desuden både nem og intuitiv at betjene med Touch Control. Beko har desuden valgt at forsyne fronten med Anti-fingerprint-belægning, så den altid fremstår ren og pæn, da den er modstandsdygtig over for fedtede fingre. Derfor er rengøringen og vedligeholdelsen af denne kombiovn selvfølgelig også meget minimal.

Beko har desuden sikret, at ovnlågen på BCW15500X er udstyret med 3 lag glas, der sørger for, at lågen ikke bliver varm under madlavningen. Som tidligere nævnt, så er der tale om en kombiovn, der bliver leveret med et væld af forskellige funktioner. Det er også ensbetydende med, at du kan benytte dig af et bredt spektrum af funktioner, når du skal lave mad. Med denne ovn fra Beko får du blandt andet muligheden for at indstille den til både grill, varmluft og mikroovn, alt afhængigt af, hvad du egentlig har behov for. Derfor er det også en kombiovn, der kan benyttes til langt de fleste behov.

Spar plads i køkkenet med en kombiovn

Som du med garanti allerede har observeret, så er der mange fordele og dermed også mange gode grunde til at investere i en kombiovn sammenlignet med en almindelig ovn, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at den primære årsag til, at du bør investere i en sådan ovn er, at du får muligheden for at spare store mængder af plads i dit køkken. Det skyldes selvfølgelig, at du ikke skal tænke på, at der både skal findes plads til både en mikroovn og en almindelig ovn. Du skal derimod blot finde plads til én ovn; dit kombiovn.

Uanset hvilken størrelse dit køkken har, så er det en oplagt idé at spare på pladsen, så du bl.a. kan nyde godt af mere skabsplads. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det primært er i mindre køkkener, hvor du virkelig kan nyde fordel af dette. Hvis du har et mindre køkken, så kan det godt være besværligt, at finde plads til det hele. Hvis du vælger at kombinere din ovn og mikroovn, så har du nemmere ved at finde bedre plads til f.eks. yderligere opbevaring, køkkenudstyr eller lignende. Med andre ord, så kan du udnytte pladsen i dit køkken bedst muligt.

Hvis du går med overvejelserne om, hvordan du bedst muligt kan spare plads i dit køkken, så bør du se nærmere på en kombiovn. Du kan finde mange på det danske marked, så derfor kan du med garanti også finde én med en passende størrelse for dit vedkommende. Det er forskelligt hvad folk ønsker at opnå med den øge mængde plads i køkkenet, hvorfor det – naturligvis – er op til dig at vurdere. Der findes også andre måder at spare plads på, men en kombiovn er – uden tvivl – den bedste. Derfor er der også mange mindre lejligheder, kollegieværelser, der vil nyde godt af en sådan ovn.

Hvor stort ovnrum byder på en kombiovn på?

I og med, at idéen med en kombiovn er, at kunne spare plads i et køkken, så er ovnrummet ikke synderligt stort. Det betyder dog ikke, at du skal forvente, at der er tale om et meget begrænset ovnrum. Det er noget, der varierer meget fra model til model, og oftest vil det blive målt i liter. Langt de fleste kombiovne på det danske marked varierer fra omkring 25 liter og op til i omegnen af 45 liter. Det betyder også, at ovnrummet ikke nødvendigvis er småt, men omvendt er det dog heller ikke ensbetydende med, at det er stort.

Det skal selvfølgelig understreges, at ovnrummet i en kombiovn – som udgangspunkt – vil være mindre end en almindelig ovn. Det skyldes, at der skal findes plads til yderligere teknik i en kombiovn. Det betyder også, at det er vigtigt at vurdere, om du kan nøjes med pladsen som ovnrummet i en kombiovn kan bryste sig af. De fleste eneboere eller mindre familier kan sagtens nøjes med en mindre kombiovn, men større familier vil dog kunne nyde godt af en stor ovn. Derfor er det også essentielt, at du sørger for at vurdere, om dit behov reelt set kan dækkes af en mindre ovn.

Er du ikke i tvivl om, at en kombiovn er det rette valg for dit vedkommende, da den både kan spare dig for plads og kan dække dine behov, så er det en god investering. Hvis du derimod er i tvivl om, hvorvidt du reelt set vil kunne få dine behov dækket af en sådan ovn, så kan det tænkes, at du er bedre stillet med en almindelig ovn. Det skal dog nævnes, at der findes mange kombiovne på det danske marked, hvorfor der også bør være mulighed for, at du kan finde en passende model. Du finder bl.a. fem fremragende eksempler på kombiovne ovenfor.

Konklusionen lyder derfor på, at du skal vurdere dine behov og krav, inden du beslutter dig for, hvorvidt du skal investere i en kombiovn eller ej. Hvis blot du sørger for dette, så er sandsynligheden for at gå galt i byen naturligvis markant mindre. Overvejer du at investere i en kombiovn, så kan du være på den sikre side ved at vælge én af modellerne ovenfor.

Øvrige nyttige links:

Hvis du er på jagt efter den helt rette ovn – så kan et godt sted at starte med at tage et kig blandt andet være her, hvor der er god mulighed for at finde et stort udvalg af ovne – og hvor du desuden bliver guidet til den bedst mulige pris.

Share.

Leave A Reply