Kom sikkert fra land med byggeprojektet

0

Uanset om det drejer sig om ombygning eller nybygning, er det vigtigt at have styr på planlægningen ned til mindste detalje, hvilket både private og fagfolk højst sandsynligt vil erklære sig enige i. Jo større projektet er, jo større bør planlægningsfasen tilsvarende være – navnlig hvis du selv påtænker at kaste dig ud i byggeprojektet uden assistance fra professionelle. Hvis du læser med i denne lille guide, kan du forhåbentlig putte et par gode råd i rygsækken i forbindelse med dit forestående byggeprojekt.

Idé- og planlægningsfase

I første omgang er det hensigtsmæssigt at overveje, hvor stor en del af arbejdet, du selv ønsker at forestå. Det er altid en fordel at alliere sig med professionelle håndværkere, som kan sikre dig de ønskede resultater. Bor du i omegnen af Frederiksberg eller Valby, kan du overveje at hente assistance fra tømrer- og snedkerfirmaet PenByg, der har mange års erfaring. Når du har fastlagt din egen involvering i arbejdet og dermed den valgte entrepriseform, kan du begynde at udforme din køreplan til projektet. Her er det indledningsvis en god idé at fastsætte budgetrammer og start/sluttidspunkter for arbejdet. Husk altid at tage forbehold for uforudsete hændelser og udgifter. Undersøg lovgivningen og lokalplanen grundigt og udfør generelt en grundig research – også hvad angår inspiration til projektets udformning (det koster ofte penge at ændre mening).

Undgå konsekvenserne af mangelfuld planlægning og styring

Da byggeprojekter kan være ganske komplekse, bør du tænke projektet grundigt igennem fra start til slut i håbet om at minimere eventuelle fejl. Hvis du planlægger og styrer projektet nøje (enten alene eller med hjælp fra professionelle), er du/I også beredte i tilfælde af potentielle tilbageslag som f.eks. ændrede økonomiske forhold, længere leveringstider og fejlleverancer, dårligt vejr- og arbejdsmiljø osv. Igen kan det være en stor fordel at overlade noget af planlægningsfasen til professionelle rådgivere, som har den nødvendige erfaring på området.

Share.

Leave A Reply