Kom godt i gang i haven til foråret

0

Hvis du normalt er vild med at gå i haven, er du måske gået lidt i stå her i efterårs- og vintermånederne. Det er aldrig helt det samme som at gå i haven i foråret og om sommeren. Men imens du venter på foråret, kan du jo tænke over, hvilke projekter du skal i gang med, når tiden kommer dertil. Når først foråret kommer, er der nemlig en masse at gå i gang med. Din have trænger garanteret til en kærlig hånd efter den lange vinter.

En overordnet klargøring af din have

Før du går i gang med de lidt mere spændende projekter, vil det være en rigtig god start, hvis du lige klargør din have. Det kan du gøre ved at fjerne alle blade, grene og hvad der ellers måtte have endt i haven henover efteråret og vinteren. Hvis du får fjernet alt den slags, er du klar til at gå i gang med de lidt sjovere ting.

Læg en plan over din have

Hvis du har nogle specielle ønsker til din have, kan det være en god idé at lægge en lille plan over det. Du kan f.eks. tegne en tegning over din have, hvor du placerer de forskellige ting, som du ønsker dig. Det kan være alt fra nye bede og ny terrasse til nogle frugttræer- og buske. Når du laver en tegning, vil du få en bedre idé om, hvordan tingene ville passe sammen.

Lav din egen køkkenhave

Hvis du drømmer om din egen køkkenhave, er det helt oplagt at bruge foråret på at komme godt i gang med den. Når du skal i gang med din køkkenhave, er det bare at vælge et sted i haven, hvor den skal være. Derefter kan du begynde at forberede jorden til dine grøntsager. Du kan starte med at fjerne al ukrudt og derefter tilføre jorden noget kompost. Allerede omkring april kan du begynde at plante radiser, persillerod, rødbeder, gulerødder, løg, spinat, ærter m.m.

Byg dit eget skur

Er du mere til de lidt grovere opgaver i haven, kan du bruge foråret på at bygge dig et skur. Hvis ikke allerede har et skur til dine ting, vil det være rigtig praktisk at få. Med et skur kan du nemlig passe bedre på ting såsom havemøbler, haveredskaber, værktøj osv. Du kan bygge skuret helt fra bunden eller købe et af en forhandler, som du selv skal samle.

Gør din have mere familievenlig

Hvis du savner at være noget mere sammen med din familie, er haven et godt sted at starte. Der kan de fleste nemlig lide at bruge tid. Men hvis du vil have de mindste med ud også, hjælper det meget, hvis der faktisk er noget, der motiverer dem til at være derude. Du kan gøre din have mere familievenlig ved at købe en havetrampolin, bygge et legehus, sætte et gyngestativ op el.lign. Det er også helt oplagt med en terrasse, da det er et godt samlingspunkt for hele familien.

Share.

Comments are closed.