Klimavenligt nybyggeri

0

Går du med nybyggerdrømme og visioner om dit eget hus? Rundt omkring i de danske byer bliver der udstykket massevis af fine byggegrunde, der giver dig muligheden for at skabe præcist det hus, du og familien ønsker at bo i. Nybyggeri giver muligheden for at bygge et klimavenligt hus, med smarte løsninger der kan gøre familien stort set selvforsynende når det kommer til f.eks. strøm og varme.

Drømmer du om nybyggeri i nærheden af Hjørring eller Åbybro, så kontakt Hundelev Murerforretning for rådgivning og totalentrepriser.

En god chance for jordvarme

Jordvarmeanlæg er en af de mest energivenlige måder at opvarme sit hus på. Jordvarmeanlægget er dog en større investering, men den er væsentlig billigere, hvis man graver anlægget ned, inden huset er bygget. Derfor er det den oplagte varmekilde til dit nybyggeri.
Du skal dog være opmærksom på, at der ikke må plantes træer og buske over anlægget, der er gravet ned i haven. Det gælder også haveskure, og andre ting der i ”skygger” for varmen. Derudover er det også vigtigt at isolere huset godt.

Jordvarme er også en investering i fremtiden. Når du engang skal sælge dit hus om mange år, er energipriserne formentlig steget. Det øger salgsværdien på dit hus, at det er delvist selvforsynende, Den klimavenlige løsning vil helt sikkert også være et parameter, der bliver vigtigt for fremtidige huskøbere.

Bliv selvforsynende med strøm

Solceller er trods nye skatteregler stadigvæk en god investering. Hvis du installerer et solcelleanlæg til at producere strøm, kan du koble det på elnettet og sælge den strøm, du producerer, men ikke selv bruger. Så er der ikke noget, der går til spilde. Du kan i dag sælge for 7.000 kr. strøm om året helt skattefrit.

En anden mulighed for at få det mest optimale ud af dit solcelleanlæg er ved at installere et batteri, der kan lagre strømmen. Ofte produceres der meget strøm midt på dagen, hvor vi ikke har så meget brug for den. Batterierne er i dag så avanceret, at det er en god investering.

Hvis du ikke synes, at et solcelleanlæg vil klæde taget på dit nye hus, kan du overveje solcelletagsten. Der er i dag udviklet smarte former for tagsten, der er lavet med solcelleteknologi. De ligner til forveksling pæne sorte tagsten, men fungerer som solceller.

Share.

Leave A Reply