Kender du fænomenet Internet of Things?

0

Det er de færreste, der tænker videre over, at deres elektroniske enheder bare kobler sig på internettet. Man tænker kun over, hvis internettet ikke virker, for så kan man ikke bruge ens telefon eller andet. Digitaliseringen har givet os et hav af muligheder. Vi kan blandt andet komme i kontakt med en ven, der er på den anden side af jordkloden på få sekunder og endda se vedkommendes ansigt i mens. Men der er også andre muligheder, vi kan benytte os af. Det er her, at Internet of Things kommer ind i billedet. Læs mere om Internet of Things her.

Hvad er Internet of things?

Fænomenet Internet of Things betyder: tingenes internet eller internet i al ting. Det betegnes også som IOT eller IoT. Fænomenet vedrører et netværk af samtlige digitale enheder, der kan indsamle og dele data via nogle sensorer. Altså elektroniske enheder kan forbindes. Med IOT vil vores ting bruge internettet, fremfor det er os mennesker, der benytter det.

For at komme nærmere en definition af Internet of Things omhandler det, at elektroniske enheder bliver klogere og kan kommunikere med hinanden – og med mennesker gennem internettet. Måder, hvorpå det kan lade sig gøre, er ved at bruge:

  • Mobilnet
  • Internetforbindelse
  • WiFi
  • Lukkede netværk

Rent teknisk så bliver elektroniske enheder i stand til at samle data og oversætte det til værdifuld viden. Denne viden kan bruges til at gøre din hverdag mere overskuelig.

Hvis man bruger IOT i hjemmet, kaldes det for Smart Home, da det – som navnet indikerer – gør dit hjem mere smart og klogt. Det kan hjælpe dig med gøremål i hverdagen.

Sådan kan du bruge IOT i hverdagen

Her får du nogle praktiske eksempler på, hvordan du kan bruge Internet of Things i hverdagen, som vil gøre det hele meget nemmere:

  • Mens du sidder i sofaen kan du tænde for lyset, så du ikke skal rejse dig, når der bliver for mørkt i det rum, du befinder dig i
  • Få vaskemaskinen til at starte automatisk så du kan have rent vasketøj, når du kommer hjem, og det ikke har ligget længe og været vådt
  • Få dit køleskab til at fortælle dig, når der mangler mælk. Du kan få en besked om det på din telefon, så du kan handle det, inden du mangler det om morgenen til havregrynene eller din kaffe

Derudover kan IOT være behjælpelig med problemer på et højere samfundsniveau. Du kan få information om, hvor meget du påvirker miljøet, som kan ændre dine vaner og få dig til at skåne miljøet bedre. Du kan også få indblik i søvnmønstre og motion og sikrer dig din sundhed.

Share.

Leave A Reply