Kapok dyner – komfortable dyner af højeste kvalitet

0

Den perfekte nattesøvn involverer mere end blot en madras, en pude, dyne og sengetøj. Der er mange små faktorer, som kan påvirke en nattesøvn i vidt forskellige retninger, som hvorvidt vores sovemiljø er hygiejnisk, om temperaturen er passende, eller hvorvidt vores hud kan ånde igennem dynen. Vi kan godt sove, uden at alle disse faktorer er optimale, men den allerbedste nattesøvn kræver, at vi justerer og regulerer på disse aspekter. Dette kan gøres igennem brugen af kapokdyner i stedet for helt ordinære dyner. Kapokdyner er nemlig dyner, som er skabt ud fra kapokfibre, der hjælper med at optimere din nattesøvn.

kapok dyne

Kapokfibrenes fire naturlige egenskaber

Kapokfibrene har nemlig fire naturlige egenskaber, som hjælper med at gøre din nattesøvn fremragende. Kapokfibrene har effekter, der er:

  • Allergivenlige
  • Antibakterielle
  • Temperaturregulerende
  • Fugttransportende

Disse effekter udledes af kapokfibrene, og det er essentielt at forstå det økologiske bag kapokfibrene, hvis man vil forstå det positive ved brugen af kapokdyner.

Ceiba pentranda og de bløde naturfibre

I Sydamerika, det vestlige Afrika og Indien findes træet, Ceiba pentranda, som vokser i regnskovsområder. Dette træ når højder på op til 70 meter, og de første to meter af disse er fyldt med skarpe torne. Dette har lagt op til mytologiske historier iblandt mayaerne, om hvorvidt træet har ledt op til himlen, og tornene har været placeret som en forhindring for mennesket.

Træet har altså haft en hellig effekt, men det har også haft en positiv økonomisk effekt for lokalbefolkningerne omkring disse træer. Hvert år smider hvert træ frøkapsler for omkring 2 kg kapokfibres værd. Disse frøkapsler er altså naturligt fremkommende fra disse træer, og det er ikke noget, som lokalbefolkningen kultiverer, sprøjter og derefter høster – frøkapslerne hentes blot direkte ned fra træerne, hvorfor de er hundrede procent økologiske. Processen er besværlig, hvorfor lokalbefolkningen tjener godt på dette.

Nattesøvnens boost af kapokfibre

Derfor tjener du både dig selv og samvittigheden godt, når du indkøber en kapokdyne. Kapokdynen er lavet af kapokfibre, som har en særlig bitterhed, der ikke tillader mikroorganismer at overleve i dette miljø, hvorfor du blandt andet slipper for husstøvmider i din dyne, hvilket er godt nyt for allergikere. Kapokfibrene er desuden otte gange lettere end bomuld, mens de også samtidigt er mere isolerende og varmeregulerende.

Vælger du at erhverve dig en kapok dyne, da støtter du de lokalbefolkninger, som økonomisk overlever på baggrund af kapokfibrene som deres primære indtægt. Hos Kapokdyner.dk finder du et udvalg af kapokdyner og meget mere information omkring dette emne.

Share.

Leave A Reply