Kaffemaskine med kværn Test – Friskkværnet kaffe direkte fra maskinen

0

Indhold på side:

Langt de fleste danskere starter morgenen med den dejlig, varm kop kaffe. Der er dog forskel på, hvor god denne kop kaffe er og hvordan den er blevet lavet. I løbet af det seneste stykke tid er flere og flere dansker blevet interesseret i kapsel kaffemaskiner, men hvis du ønsker smagen af frisk kaffe, så skal du investere i en kaffemaskine med kværn. Med en sådan maskine er du garanteret, at hver eneste kop kaffe smager frisk og fuldstændig nykværnet.

Der findes mange af sådanne maskiner på det danske marked, men fælles for dem alle er naturligvis, at de bruger hele bønner, da maskinen selv er i stand til at kværne bønnerne inden kaffen brygges. Det er en særlig fordel, da kaffens smag og aroma bliver formindsket kort tid efter, den er malet fra bønner til pulver. Det er også ensbetydende med, at du får den fulde oplevelse, hvis du vælger at investere i en kaffemaskine med kværn.

Hvis du går meget op i din kaffe, geren vil sikre dig den bedst mulige smagsoplevelse og samtidig er villig til at tage skridtet videre for at sikre dette, så er en kaffemaskine, der er udstyret med en kværn – utvivlsomt – en særdeles god investering. Som nævnt, så får du kaffe, der indeholder flere aromaer og det er med til at sikre dig en kop kaffe med flere smagsnuancer sammenlignet med den kaffe, du får fra en traditionel kaffemaskine.

Har du bestemt dig for, at du ønsker at finde frem til en sådan kaffemaskine, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel bliver du præsenteret for en række forskellige modeller, der adskiller sig på en række forskellige punkter, hvorfor der med garanti også er en model, der appellerer til dig. Nederst i artiklen finder du desuden også relevant information, der relaterer til enten købet, brugen eller vedligeholdelsen af en kaffemaskine med kværn.

Melitta Caffeo Solo

Med Caffeo Solo fra Melitta er du garanteret, at du får en rigtig lækker og ren kaffenydelse ved hver eneste kop kaffe, du brygger med maskinen, hvilket naturligvis skyldes, at maskinen er blevet udstyret med lækre detaljer, der kæler for smagsløgene. Den er udstyret med en før-bryggefunktion, der væder kaffebønnerne inden kaffen brygges, så smagsstofferne i bønnerne altid bliver frigjort og dermed også bedre kan trænge ud i kaffen, så du får en bedre smagsoplevelse.

Med Melitta Caffeo Solo får du blandt andet muligheden for selv at indstille styrken og samtidig også temperaturen på din kaffe, mens du ligeledes også selv kan tilpasse mængden af kaffe til den ønskede kopstørrelse. Det giver dig selvfølgelig også de absolut bedste forudsætninger for at brygge lige netop dén kop kaffe, der er bedst tilpasset dine præferencer. Det dobbelte kaffeudløb betyder også, at du sagtens kan lave to kopper kaffe på én og samme tid.

Ydermere, så er der også mulighed for at justere udløbet i højden, så du bedre kan finde plads til større kopper eller glas. Det er desuden også værd at lægge mærke til, at der er tale om én af de smalleste kaffemaskiner med kværne på markedet, da den har en samlet bredde, der lyder på blot 20 cm., hvorfor du bestemt også vil kunne finde plads til den i køkkenet derhjemme – uanset hvor meget eller hvor lidt plads, du har.

Melitta Caffeo Solo har et særdeles brugervenligt og moderne look, der gør, at maskinen med garanti også vil passe rigtig godt ind i dit køkken. Endvidere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at Melitta Caffeo Solo har en samlet effekt, der lyder på 1400 Watt, mens den bliver leveret med en vandbeholder med en kapacitet, der lyder på 1,2 liter. Det betyder også, at du ikke skal være bange for, at du tømmer beholderen for vand hele tiden.

DeLonghi PrimaDonna Exclusive

DeLonghi PrimaDonna Exclusive er en lettere speciel kaffemaskine med kværn. Det skyldes nemlig, at den både bliver leveret med en velfungerende og professionel kværn, der er i stand til at male bønnerne umiddelbart inden brygning, men du kan også sagtens bruge maskinen til forkværnet kaffe, hvis du f.eks. er løbet tør for hele bønner derhjemme. Hvis du har forkværnet kaffe i poser liggende, som du f.eks. bruger til stempelkaffe, så kan det også bruges i maskinen, hvis ikke der er andre muligheder.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der bestemt må siges at være tale om en maskine, der byder på helt nye standarder, når det kommer til espressomaskiner i et sobert prisniveau. Den er udstyret med hele to kedler, hvoraf den ene er beregnet til kaffebrygning, mens den anden udelukkende bliver brugt til damp og mælkeskumning. Det er ensbetydende med, at begge processer sker ved den helt rette temperatur, da de to kander indstilles separat.

Yderligere et parameter, der får PrimaDonna Exclusive fra DeLonghi til at skille sig ud fra mængden er, at der også medfølger en kakaokande, hvilket naturligvis giver dig muligheden for at lave lækker varm kakao med maskinen. Hvis du udelukkende er interesseret i kaffebrygningen, så er dette naturligvis irrelevant, men det gør dog maskinen særligt velegnet til dig, der elsker god kaffe, men samtidig også har børn i husholdningen, der dermed kan lave varm kakao med maskinen.

Dertil skal det naturligvis også nævnes, at der er tale om en maskine, der er blevet udstyret med automatiske rense- og afkalkningsprogrammer, hvilket er ensbetydende med, at du slipper for at skulle vedligeholde din maskine på egen hånd – det er noget din DeLonghi PrimaDonna Exclusive klarer på helt automatisk vis. Det er både med til at spare dig for en masse besvær og det kan også fri tid op i hverdagen, som kan bruges på mere spændende aktiviteter.

Philips HD8847/01

Med en maskine som Philips HD8847/01 vil du altid kunne lave en helt perfekt kop kaffe, hvilket også er ensbetydende med, at du nærmest vil kunne få en følelse af, at du er barista i dit eget hjem. Med denne maskine får du en lang række forskellige muligheder for at tilpasse din kaffe, så den passer til dig og dine præferencer. Du kan blandt andet indstille på intensiteten, men du kan også lave både latte, cappuccino og andet.

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at der her er tale om en fuldautomatisk maskine, der klarer alt arbejdet for dig, hvilket inkluderer alt lige fra at kværne bønnerne til at brygge kaffen efter dine specifikke anvisninger. Det betyder også, at en maskine som Philips HD8847/01 er et godt valg for dig, der bare gerne vil have mulighed for at nyde god kaffe uden at have synderligt meget med processen at gøre.

Denne maskine bliver leveret med en bønnebeholder, der har en samlet kapacitet, der lyder på 250 gram, hvorfor der er god plads til kaffebønner. Ydermere, så kommer den også med en vandbeholder, der kan rumme helt op til 1,8 liter vand, hvorfor du ikke skal forvente, at den løber tør ved hver anden kop kaffe som mange mindre maskiner – desværre – gør. Maskinens mælkeskummer giver dig – uden tvivl – også et væld af forskellige spændende muligheder.

Philips har desuden også valgt at udstyre deres HD8847/01-maskine med en automatisk sluk-funktion, hvilket betyder, at den efter et bestemt stykke tids inaktivitet selv vil slukke, hvilket selvfølgelig kan spare dig for strømudgifter. Maskinen byder på en effekt, der lyder på 1800 Watt, hvilket er med til at sikre, at den har en høj nok effekt til at kunne kværne bønneren lige så fint, som du ønsker. Designet af kaffemaskinen er naturligvis både moderne og stilrent.

Siemens EQ.9 TI903209RW

Med en Siemens EQ.9 TI903209RW har du de absolut bedste forudsætninger for at lave en helt perfekt kop kaffe, der er blevet skræddersyet til dine meget specifikke præferencer – og på denne måde kan du også blive barista i eget hjem. Der er et væld af muligheder for at lave en kop kaffe, der passer perfekt for dig, da du både kan tilpasse styrke, lave forskellige kaffevarianter og meget, meget andet med EQ.9 TI903209RW fra Siemens.

I dette tilfælde er der selvfølgelig tale om en fuldautomatisk espressomaskine, hvilke også er ensbetydende med, at der er tale om en maskine, der laver alt arbejdet for dig. Den er derfor også et perfekt valg for dig, der interesserer dig for god kop kaffe og sætter pris på en god kop kaffe, men ikke er interesseret i, at være en del af selve bryggeprocessen. Med Siemens EQ.9 TI903209RW trykker du blot på en knap og kort efter har du frisklavet kaffe.

Siemens har valgt at udstyre denne model med en bønnebeholder, der har en maksimal kapacitet, der lyder på 235 gram, mens vandbeholderen er en kende større end gennemsnittet, da den kan indeholde 2,3 liter vand. Begge dele er med til at sikre, at du ikke hele tiden skal gå enten at fylde nye kaffebønner eller nyt vand i beholderen. Den medfølgende mælkeskummer er selvfølgelig også særdeles lækker, da den giver dig mulighed for mere ift. kaffebrygningen.

Det er de færreste kaffemaskiner, der er synderligt dyre i drift, men der er dog ingen grund til, at de står tændt uden grund. Derfor har Siemens også valgt at udstyre deres EQ.9 TI903209RW med en automatisk sluk-funktion, der betyder, at maskinen selv er i stand til at slukke, når den har været inaktiv i et bestemt stykke tid – det mere specifikke tidsspektrum kan justeres i indstillingerne på maskinen. Faktum er dog, at det sparer dig for unødige strømudgifter.

KitchenAid ES2102EOB

KitchenAid ES2102EOB er faktisk en maskine, der adskiller sig fra de øvrige modeller, der er blevet beskrevet i denne artikel, eftersom der udelukkende er tale om en semi-automatisk espressomaskine og dermed ikke en fuldautomatisk, som det er tilfældet med de øvrige maskiner fra blandt andet Siemens og DeLonghi, der er beskrevet ovenfor. Hvorvidt du foretrækker er ene eller det andet er naturligvis en smagssag, og derfor er det også op til dig at vurdere, hvad du foretrækker.

I og med, at der er tale om en semi-automatisk model, så er det selvfølgelig også ensbetydende med, at du selv skal tage del i bryggeprocessen. Det betyder dog blot, at du har endnu mere kontrol over bryggeprocessen, og dermed også nemt og ubesværet vil kunne lave din yndlingskaffe, hvad end du foretrækker en almindelig sort kaffe, en mild café latte, en lækker kop cappuccino eller du derimod er mere til ren og stærk espresso.

Maskinen er selvfølgelige udstyret med kaffekværn, men modsat de øvrige modeller, så skal du faktisk selv stå for at kværne bønnerne, hvis du vælger at investere i en KitchenAid ES2102EOB. Ydermere, så skal du også selv stå for at steame mælken. Derfor vil denne maskine også bedst kunne betragtes som værende en god blanding mellem en fuldautomatisk maskine, hvor du intet skal gøre, og en manuel maskine, hvor du står for hele bryggeprocessen på egen hånd.

Maskinen fra KitchenAid bliver leveret med en vandbeholder hvori der kan være hele to liter vand. Ikke nok med det, så medfølger der faktisk også en mælkeskummer, hvis du vælger at investere i en ES2102EOB fra KitchenAid, hvilket betyder, at du kan skumme mælk til f.eks. en lækker cappuccino eller en kop café latte. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en maskine, der byder på en lang række muligheder for at lave lækker kaffe.

Siemens TE501205RW

Siemens har altid været kendt for at være i stand til at levere kaffemaskiner af den ypperste kvalitet, og det gælder naturligvis også deres modeller med kværn som f.eks. TE501205RW. Kværnen er i stand til at male kaffebønneren helt jævnt og dermed også skabe en intensiv kop kaffe. Ydermere, så kan du også være sikker på, at holdbarheden er lang, da kværnen er lavet i keramik, som er slitagefrit i modsætning til kværne, der er fremstillet i stål.

Mælkemundstykket er desuden også garant for en rigtig god mælkeskum, hvilket du blandt andet kan takke den automatiske opskumning for. Ikke nok med det, så bliver Siemens TE501205RW ligeledes også leveret med SinglePortion Cleaning, der sørger for at alle rør i maskinen bliver skyllet efter direkte efter hver bygning, mens det intelligente varmesystem ligeledes også er i stand til at holde en konstant bryggetemperatur – det er med til at sikre en maksimal aroma i hver kop kaffe.

Maskinen kan selvfølgelig også bryste sig af et særdeles moderne design, der samtidig også er meget brugervenligt og nemt at have med at gøre. Maskinens LED-display er også brugervenligt og overskueligt, hvilket gør det nemt at skabe overblik, og med calc’n’Clean bliver både afkalkning og rengøring klaret i én enkelt proces. Siemens TE501205RW kommer med både aftagelig vandtank, mælkeskummer (som kan gå i opvaskemaskinen) og ligeledes også en aftagelig bryggeenhed, hvorfor rengøring nemt og hurtigt er klaret.

Siemens stiller desuden også en garanti ved, at du får enestående smagsoplevelser i intet mindre end 15.000 brygninger med en Siemens TE501205RW og det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du får hele 15.000 kopper kaffes garanti. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke gør sig gældende, hvis maskinen bruges kommercielt og ligeledes heller ikke, når dens alder er oversteget 24 måneder. Garantien gør dog, at maskinen kan bruges i mange år uden bekymringer.

Hvorfor skal jeg vælge en kaffemaskine med kværn?

Der er op til flere gode grunde til, hvorfor du bør vælge at investere i en kaffemaskine, der er udstyret med en kværn. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det i høj grad er noget, der handler om, at du har mulighed for at lave en særdeles god kop kaffe, da den naturligvis er friskbrygget og dermed kommer du heller ikke til at undvære nogle af de mange aromaer og smagsoplevelser, der er i en friskbrygget kop kaffe.

En kaffemaskine, der er udstyret med en professionel kværn er derfor også det helt rette valg, hvis du er typen, der elsker god kaffe. Der findes bestemt ikke mange andre typer af kaffemaskiner på det danske marked, der er i stand til at brygge en lige så god kop kaffe som en maskine, der kværner dine kaffebønner lige inden, den brygger en kop kaffe til dig – og det er med til at sikre, at du får den absolut bedste smagsoplevelse.

Ydermere, så er det selvfølgelig også en fordel, at du har mulighed for at vælge en maskine, der udelukkende brygger én kop kaffe ad gangen. Mange øvrige kaffemaskiner kræver, at du laver en hel kande ad gangen, hvilket der ikke er sikkerhed for, at du får drukket, inden du begynder dig på arbejde om morgenen. Derfor er der bestemt også mange gode grunde til, at du bør investere i en kaffemaskine med kværn til dit køkken.

Derfor giver friskmalede bønner den bedste kop kaffe

Hvis du køber en pose indeholdende hele kaffebønner, så vil du opleve, at der er langt flere aromaer, der er blevet bibeholdt, hvis du sammenligner med købet af en pose indeholdende formalet kaffe. Bruger du formalet kaffe, så vil en stor del af de gode aromaer allerede være fordampet, inden de reelt set tjener sit formål i en kop kaffe. Derfor får du også det bedste resultat med friskmalede bønner, hvilket du blandt andet gøre fordi:

  1. Smagen bibeholdes på bedst mulig vis: De æteriske olier i kaffen (de olier, der rent faktisk skal levere den ønskede smag i din kop kaffe) er indkapslet i bønneren, hvilket også er ensbetydende med, at de vil holde bedre på smagen, når bønnerne bliver malet lige inden brygning. Det betyder også, at der er mange aromaer, der frigives, når kaffen bliver brygget med friskmalede bønner i stedet for at gøre brug af formalet kaffe.
  2. Du kan selv definere hvordan bønnerne males: De fleste maskiner giver dig muligheden for selv at bestemme hvor fint bønnerne skal males. Det betyder også, at én pose hele kaffebønner kan bruges til både alm. kaffe, latte, mokka og endda også espresso. Hvis du elsker espresso, så anbefales det dog alligevel at du investerer i en pose med særlige espressobønner, da sådanne bønner har en mere markant ristning. Dette giver dig også muligheden for at eksperimentere med smagen.
  3. Mindre poser kaffe lig med større besparelse: Hele kaffebønner fås i poser, der varierer meget i størrelsen, hvorfor du f.eks. både vil kunne få poser, der indeholder 200 gram og poser, der i stedet indeholder 500 gram. Det er også ensbetydende med, at du ikke er nødsaget til at købe store mængder kaffe ad gangen. Faktisk frarådes det, da kaffebønnerne kun holder i en begrænset periode efter posen er blevet åbnet.

Hvilke kaffebønner er gode at vælge?

Din kaffe bliver naturligvis ikke bedre end de bønner, du vælger. Det vigtigste er, at du sørger for, at de friskristede. Kaffe kan sagtens opbevares i længere tid, inden de er ristet, men de bliver dog hurtigt smagsløse efter ristning. Det er bl.a. også derfor, du ofte ser, at kaffe bliver importerede fra Sydamerika eller Afrika, hvorefter det bliver ristet på et dansk risteri for at sikre, at aromaer ikke forsvinder og smagen bibeholdes i længst mulig tid.

Der findes – som udgangspunkt – rigtig meget god kaffe i Danmark. Du bør dog så vidt muligt sikre dig, at der er tale om nyristet kaffe fra et dansk kafferisteri og at det er kaffe af Arabica-sorten. Der findes desuden også en lang række mærkninger, du kan være opmærksom på, men det kræver dog en længere forklaring, at skulle gå i dybden med dette. De mest kendte mærker er naturligvis Fair Trade-mærket, Rainforest Alliance og dertil kan du også holde øje med Ø-mærket.

Det anbefales, at du så vidt muligt forsøger at teste så mange forskellige kaffebønner som muligt. I sidste ende vil du nemlig danne dig et bedre indtryk af, hvad dine specifikke præferencer egentlig er og det vil naturligvis også betyde, at du vil have nemmere ved at vælge de rette bønner fremadrettet. Der findes rigtig mange forskellige kaffebønner på det danske marked, så derfor kan du naturligvis også finde frem til nogle bønner, der passer perfekt til dine præferencer og krav.

Skal du have yderligere inspiration til at få valgt dig den rette kaffemaskine med kværn, så er der på nettet rig mulighed for at finde flere gode og nyttige artikler herom. Du kan bla. se mere på https://test-kaffemaskine.dk/med-kvaern/.

Share.

Leave A Reply