Jagten på markedets bedste støvsuger – sådan gør du

0

Støvsugeren er ét af de mest basale redskaber i vores husholdning, og dog er det én af disse redskaber, som vi oftest nedprioriterer. Vi køber hårde hvidevarer i flæng og vi erstatter gamle maskiner med nye, men undervejs glemmer vi ofte at opprioritere støvsugeren. Dette kan ellers være en fænomenal idé, hvis vi vil forbedre oplevelsen af og effektiviteten ved at skulle støvsuge.

Du kan begynde jagten lige her, hvor der er et stort og bredt udvalg af forskellige støvsugere. Men selv dette udvalg kan være svært at gennemskue, når man ikke ved, hvad man bør lede efter. Derfor vil vi kort opridse spillebanen for dig, så du har en idé om, hvad du bør lede efter i en god støvsuger.

Den poseløse kontra posestøvsugeren

Én af de første punkter omhandler brugen af poser i støvsugeren. De traditionelle støvsugere er posebaserede, hvor al skidt opsamles i en pose. Denne pose skal blot udskiftes, når den er fuld, hvorefter man kan fortsætte støvsugningen. Det kræver derfor en minimal indsats, men der er økonomiske udgifter knyttet til købet af nye poser.

Den poseløse støvsuger kræver derimod nogle hyppigere tømninger og rengøringer, hvis den skal fortsætte med at køre optimalt. Her sparer man derfor penge på poserne, men man forpligter sig også til en vis vedligeholdelse.

Sundheden i forreste række – støvsugerfiltre

Når vi har med støvsugere at gøre, så er der tale om maskiner, der kan accelerere støvpartikler utroligt hurtigt. Når vi støvsuger, så bliver støvpartiklerne kastet omkring, og dette betyder naturligvis, at vi også kan få disse partikler ned i lungerne. Dette er der dog foranstaltninger imod – filtre.

Hvis du derfor vil prioritere sundhed, så bør du i høj grad vælge støvsuger ud fra det installerede filter. De bedste filtre er de såkaldte HEPA-filtre, hvorfor du reelt set altid bør gå efter disse, når du skal investere i en ny støvsuger. Det er ikke blot sundheden, der er på spil – filtrene holder støvpartiklerne i posen, hvorfor dette også reelt omhandler selve støvsugningens effektivitet. Hvis støvsugeren blot spytter alle støvpartiklerne ud igen, så er der dårligt nok tale om en god støvsugning.

Når du skal ud og investere i en ny støvsuger, kan du derfor først og fremmest fokusere på filtre og brugen af pose, da dette er nogle centrale punkter.

Share.

Leave A Reply