Isoleringmateriale – hvad skal jeg vælge?

0

Indhold på side:

Du er sikkert klar over, at det ikke er uden betydning hvilket materiale du vælger til isolering af boligen. At udbuddet er vokset gennem de senere år, er på ingen måde med til at lette overblikket. Du bør dog være klar over, at du absolut ikke bør gå på kompromis med hverken effektivitet eller kvalitet.

 

Det bedst isoleringsmateriale – det afhænger af…

Som sagt, så findes der i dag mange former for isoleringsmateriale. Det vil være fejlagtigt, at kåre ét materiale som det bedste. Det vil naturligvis være afhængig, hvad der skal isoleres. Det er klart at man bør vælge èn type til hulmursisolering og en anden til loftisolering.

 

Vi har her kigge på tre af de mest effektive og tidssvarende materialer i handlen.

Polystyrenisolering

De fleste kender polystyren under navnet flamingo. Det er et af de mest anerkendte materialer der anvendes til isolering. Materialet består af små opskummede polystyrenkugler, der er sat sammen. De danner dermed et kompakt og tæt materiale, som holder særdeles godt på varmen. Materialet anvendes oftest som plader, der placeres op ad den mur der skal isoleres. Materialet fordeler sig godt i muren, hvilket er en klar fordel. Dermed kan varmetab undgås, hvis der skulle være små eller større sprækker.

Papiruldsisolering

I mere end 100 år har papiruld været anvendt på verdensplan. Materialet fremstilles ved at gamle aviser rives i stykker og granuleres til papiruld. Det bruges ofte som et mere energivenligt alternativ til mineraluld. Forskellen mellem papiruld og polystyren er, at papiruld blæses ind i den konstruktion der skal isoleres.

Granulatisolering

Langt de fleste sætter lighedstegn mellem efterisolering og granulatisolering. At granulatisolering er blevet så udbredt, skyldes primært at materialet kan blæses ind i selv de mindste kroge og kanter. Det kan dog også sagtens anvendes til store arealer, helt uden problemer. Det gør det også anvendeligt ved isolering af loft og hulmure. Med granulat vil du være tæt på 100% sikker på at undgå varmetab, så effektivt er materialet. Sigter du efter at spare på varmeregningen, så vil granulatisolering absolut også være et ideelt valg.

 

Share.

Comments are closed.