Ismaskine Test – Lav din egen hjemmelavede is

0

Indhold på side:

Hvis du går med overvejelser om, at du gerne vil igang med at lave din egen hjemmelavede is, er en ismaskine første skridt på vejen. Med en ismaskine slipper du for, at skulle gøre det sure og trælse arbejde. Det bliver desuden også gjort hurtigere end du selv kunne have gjort.

Det skal ikke være nogen hemmelig, at der findes et stort marked for ismaskiner, som er ensbetydende med, at der findes et utal af forskellige modeller, som ligeledes kan være med til, at det kan være en længerevarende proces, når du skal vælge den rette maskine.

Der er meget stor forskel på kvaliteten af ismaskiner. Der findes mange forskellige modeller, som hver især har sine fordele, men der er ingen tvivl om, at hvis du vælger en robust maskine af høj kvalitet, er du allerede godt på vej. Det er nemlig 2 af de vigtigste egenskaber at kigge efter, når man skal vælge sin ismaskine. Det vil desuden også kunne ses på kvalitet af isen, om du har valgt en maskine af høj kvalitet eller en maskine af mindre god kvalitet.

Freseelement eller integreret fryser

Der findes overordnet 2 forskellige ismaskiner, som du kan købe til hjemmebrug. Du kan købe en model med eller uden indbygget fryser funktion. Der er stor forskel på kvaliteten i forskel til hvor ofte du laver i, men også prisen spiller en væsentlig rolle i dette tilfælde, da den kan varierer utrolig meget. En stor ismaskine er monteret med et separat fryseelement, som en integreret fryser. Hvilken model du skal vælge er helt op til dig. Dit valg bør afhænger af, hvor ofte du har planer om, at du skal lave hjemmelavet is.

Du kan som sagt vælge mellem 2 forskellige ismaskiner, men uanset hvilken en du vælger, vil de begge du kunne producerer creme og fløde is, som er baseret på enten fløde, mælk, æg og sukker tilsat frugt, vanilje og lignede. Det kan også være syrlig og tyk yoghurt-is baseret på drænet yoghurt tilsat sukker og smag. Muligheder er mange, derfor har det heller ikke den store betydning, hvilken af de to modeller du vælger, men derimod hvor robust og hvilken kvalitet maskinen er produceret i.

Ismaskiner med fryseelement

De fleste ismaskiner er monteret med et fryseelement integreret i skålen, som skal i fryseren ca. 24 timer før du skal til at producerer din hjemmelavet is. En fryseelement sørger for, at køle ismassen, mens ismassen bliver rørt rundt, så isen på intet tidspunkt krystalliserer. Ulempen ved en ismaskine med fryseelement er, at fryseelementet skal frosset ned efter brug, før du kan anvende elementet til at lave en ny portion is. En ismaskine med fryseelement vil ofte være små og kan købes relativt billigt.

Ismaskiner med integreret fryser

En ismaskine med en integreret fryser er bedre end de andre modeller uden, til at fryse isen, mens maskinen rører ismassen rundt. Dette betyder også, at du har mulighed for, at producerer flere portioner efter hinanden. En ismaskine med en integreret fryser er både større, tungere og betydelig dyrere end ismaskiner med fryseelement. En ismaskine af denne model vil ofte også være en del længere tid om producerer isen, men du derimod mulighed for, at producerer flere portioner efter hinanden, som du ikke kan med en ismaskine med fryseelement.

DeLonghi ICK-5000

Den først ismaskine test, som vi lægger ud med, er intet mindre end en ismaskine med en kompressor, som både er blevet kåret til dansk og svensk testvinder. Alene det fortæller en smule om, hvilken kvalitet denne maskine er fremstillet af.

Med DeLonghi ICK-5000 har du mulighed for at producerer en luksus is, som din familie, din gæster eller hvem der nu skal spise din hjemmelavet is, vil elsket. Maskinen har en tilberedningstid på 20 minutter. Du kan derfor på 20 minutter producerer 1,2 liter is på en nem og hurtig måde. Du slipper desuden også for, at skulle lave isen før dine gæster kommer og sætte isen i fryseren, da maskinen kommer med den selvstændige kompressor.

Med DeLonghi ICK-5000 får du ikke kun en robust maskine, men også en maskine af særdeles høj kvalitet, samt en maskine i et flot og elegant design. Den er designet i rustfri stål, som ligeledes er med til, at DeLonghi ICK-5000 vil passe ind i ethvert køkken hjem.

Vælger du DeLonghi ICK 5000, som din kommende ismaskine, så får du ikke kun en ismaskine. Der medfølger en isske, samt en opskriftsbog, som du kan finde gode is opskrifter i og som du kan afprøve på din familie eller dine gæster

Wilfa Ismaskine ICM-C15

Hvis du er på jagt efter en ismaskine, som både har et elegant design, som er fremstillet af høj kvalitet og vigtigt af det hele, kan lave en fantastisk god is til både dig, din familie og dine gæster, når du har dem på besøg, kunne det sagtens være, at det var Wilfa ismaskine ICM-C15, som du skulle vælge at investerer i.

Wilfa ismaskine er en fuldautomatisk maskine, som der kan lave 1,5 liter is på under 1 time. Wilfa er desuden en maskine der klare hele arbejde selv. Det eneste du behøver er, at tilsætte ingredienserne til isen. Mens maskine laver din hjemmelavet is, kan du enten være mere nærværende overfor dine gæster, hvis det er i sådan et tilfælde, at du har planer om, at benytte dig af Wilfa ismaskine. Det kan også være, at du bare gerne vil kunne lave en hjemmelavet is, uden at du behøver at stå i køkkenet hele tiden, det er der også mulighed for med Wilfa ismaskine.

Der er monteret en indbygget timer, som du kan gøre brug af til, at vælge den is, som du ønsker at lave. Det kan være alt fra almindelig hjemmet is, sorbet, frozen yoghurt eller softice. Muligheder er mange og det er kun dig selv, som sætter begrænsninger. Du kan eksempelvis tilsætte nødder, chokoladestykker, jord eller lignede under isprocessen.

Det er en forholdsvis stor maskine. Wilfa ismaskine måler 40,2 x 28,1 x 24,5, men når det kommer til ismaskine, er det ofte de større og tungere ismaskine, som kan lave den bedste hjemmelavet is, så det er bestemt ikke nogen ulempe, at Wilfa er en stor ismaskine. Derudover er der også indbygget en kompressor, som giver frysetemperatur fra -18 til – 25 grader. Dette kan også være utrolig effektiv i nogle situationer.

Nemox Gelatissimo Exclusive

Du er måske en af dem ligesom mange andre dansker, som der spiser utrolig meget is. Danmark er nemlig et land, hvor der bliver spist utrolig meget is. Dette er også selvom, at priserne på is ofte kan være en smule pebrede. Derfor kan du også spare penge, hvis du laver hjemmelavet is. Det er netop her i billedet, at Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine kommer ind i billedet

Nemox Gelatissimo Exclusive er en utrolig effektiv model, det skyldes blandt andet, at den er udstyret med en kompressor. Derudover har den en kapacitet på hele 1,7 liter, som er en del over gennemsnittet for hvad en ismaskine kan producerer. Det betyder også, at du sagtens kan nøjes med at producerer en portion på 1,7 liter is, da dette gerne skulle kunne mere end rimelig til dine gæster – det afhænger selvfølgelig af, hvor mange gæster du har på besøg eller hvor isglade dine gæster er.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at Nemox Gelatissimo Exclusive er en effektiv ismaskine, som kan være utrolig rar og effektivt, at have stående i sit hjem om sommeren, da du lynhurtigt kan lave en portion is på et sted mellem 20 til 30 minutter alt afhængig af hvor stor en portion du skal lave.

Der er desværre utrolig mange som tror, at en ismaskine fylder meget og tager en del køkkenplads. Dette er bestemt ikke tilfældet. Det er desuden også dig selv der bestemmer, hvorhenne du vælger at fremstillet din hjemmelavet is. Det eneste du behøver er, at tilslutte maskinen til en helt almindelig stikkontakt ligesom mange andre køkkenmaskiner behøver.

Maskinen har en vægt på 12 kg som også betyder, at du sagtens kan flytte rundt på maskine. Du kan dermed også opbevare maskinen i et køkkenskab, hvis du ikke ønsker, at maskinen skal stå fremme eller at du ikke benytter maskinen regelmæssigt og dermed ikke vil have den til, at stå synligt på køkkenbord eller hvor du nu som regel har den stående.

OBH 6616 ismaskine inkl. 2 skåle

Denne ismaskine er fra OBH, som altid er garanti for et unikt design, men også et kvaliteten altid er i absolut top. Derfor skal du bestemt ikke være nervøs for, at du ikke får en robust ismaskine, hvis du køber denne ismaskine eller hvilken som helst anden maskine fra OBH.

OBH 6616 ismaskine, kan desuden også prale af, at være en testvindende ismaskine. Dette blev den kåret til i 2014. Med OBH ismaskine kan du altid lave en lækker og cremet is, som de fleste vil elske. Med OBH 6616 kan du desuden også fremstillet en hjemmelavet is på mindre end 30 minutter.

OBH 6616 er en praktisk ismaskine. Der medfølger 2 skåle, som giver dig mulighed for, at lave flere portioner lige efter hinanden. Derudover er der også et transparent låg med et stort påfyldningshul, som gør det let at tilsætte dine forskellige ingredienser til din is. Desuden er den med et praktisk håndtag, som gør det nemt at rengøre skålen efter brug. Der medfølger også en opskriftshæftet, som du kan bruge til at få inspiration af.

Det unikke ved OBH 6616 er også, at når du først er i gang med, at lave din egen hjemmelavede is, er det spændende at eksperimenterer med alle de lækre råvarer, som årstiderne nu engang byder på. Det eneste som er utrolig vigtigt, at huske på hygiejnen, som altid skal være i absolut top. Desuden må isen heller ikke gemmes i fryseren alt for længe, da dette kan være skadeligt, men det er dog sjælen, at dette forekommer når man har benyttet OBH 6616 til, at lave sin hjemmelavet is med

Nemox Trendy 1,5 L Plus

Hvis du er på udkig efter en relativt billig ismaskine, er Nemox Trendy 1,5 L Plus højst sandsynlig den rette ismaskine. Det er en af de billigste ismaskiner på markedet med en pris på 429 kroner. Selvom det er en relativt billig ismaskine, er det stadig en effektiv og meget brugervenlig ismaskine, som sagtens stadig kan producere en velsmagende is.

Nemox Trendy 1,5 L Plus er både en let maskine, men samtidig også en lækker maskine, som skal forståes på den måde, at den har et unikke design. Nemox Trendy er designet i et moderne hvidt design, som er ensbetydende med, at den passer ind i ethvert køkken. Dermed bestemmer du selv, om den skal være fremme på køkkenbordet eller om den skal placeret i et skab.

Da det er en relativ billig ismaskine, er der naturligvis ikke indbygget en kompressor i maskinen. Det betyder også, at isen skal stilles i fryseren indtil isen er helt færdig. Det er naturligvis også ensbetydende med, at det godt kan tage en smule ekstra tid inden din is er klar til at blive spist.

Der er ingen tvivl om, at Nemox Trendy 1,5 L plus, er en ismaskine til dig, som ikke vil investerer mere end et par hundred kroner efter en ismaskine, men gerne stadig vil have en effektiv og brugervenlig maskine.

Alle har råd til til en ismaskine

Du er ovenfor blevet præsenteret for 5 forskellige is modeller i et meget bredt prisleje. Det er naturligvis bevidst, da vi har fundet de bedste maskiner i forskellige prisklasser, da alle skal have råd til en ismaskine.

Der kan også være penge at spare ved, at købe en ismaskine det gælder specielt, hvis du elsker is. Vi spiser rigtig meget is i Danmark, specielt om sommer naturligvis, men priserne er ofte meget pebrede. Du kan derfor med fordel selv producerer din is.

Du vil ofte kunne tjene din investering ind på en ismaskine sammenlignet med de penge du benytter på et helt år på is. Du vil opleve, at din investering ofte vil være tjent hjem på under 1 år. Det afhænger selvfølgelig af prisen på ismaskine, men også hvor ofte du normalt spiser is, men der er ingen tvivl om, at en ismaskine er en god investering, som du med garanti vil tjene ind sammenlignet med dit is forbrug ved en iskiosk eller i et supermarked.

Share.

Leave A Reply