Inspirerende indretningsidéer med træ til dit hjem

0

Indhold på side:

Dette er sponsoreret indhold

Træ er et naturligt og bæredygtigt materiale, som er godt for miljøet. Der er i de senere år en voksende interesse for møbler af træ i de danske hjem. Træmøbler findes i mange forskellige størrelser, farver og udtryk, så der er noget til enhver smag. Samtidig kan du med møbler af træ integrere naturen på en naturlig og smuk måde i dit hjem. Med den rette overfladebehandling kan du anvende træmøbler både indendørs og udendørs, hvilket giver dig et hav af indretningsmuligheder. Mulighederne er mange og begrænsningerne få, så der er intet, der forhindrer dig i at købe møbler lavet af træ.

Trallemøbler

Traller er lange smalle plader, som består af trælægter, der er sat sammen. De blev normalvis brugt af håndværkere til stilladser, men i dag findes der en masse flotte møbler lavet af genbrugstraller. Da møbler af traller består af smalle lægter med luft imellem, virker et trallemøbel ikke nær så tungt, som et møbel lavet af massiv træ. Det mest kendte trallemøbel er en bænk, men de findes også som borde, blomster- og plantekasser, hylder og meget mere. Det er kun fantasien, der sætter grænser for det trallemøbel, som du ønsker dig. Du kan både købe færdiglavede trallemøbler eller selv lave dit drømmemøbel ud fra genbrugte traller.

Plankeborde

Plankeborde er efterhånden ved at være meget udbredt i Danmark, da de giver et rustikt look, og samtidig er hvert eneste bord unikt, da ikke to træer er fuldstændig ens. Plankeborde fås i mange forskellige træsorter, ligesom de findes i forskellige størrelser. Det er typisk bordpladen, der er lavet af træplanker, imens selve bordstellet også kan laves af andre materialer, oftest metal. Det fede ved plankeborde er, at man med den rette forarbejdning, godt håndværk og en god olie kan bevare træets unikke finesser. Plankebordet bruges typisk som spisebord, men det kan også sagtens laves til et skrivebord eller måske et sofabord.

Kabeltromler

Gamle restaurerede kabeltromler er også efterhånden ved at vinde indpas i de danske hjem. Kabeltromler giver et hav af muligheder, da de findes i mange forskellige størrelser. De kan både bruges hele, eller du kan skille dem ad og anvende pladen til for eksempel en flot hylde. Efter en grundig slibning og behandling kan kabeltromler både bruges som spisebord, sofabord, havebord eller et vildt og personligt “gør det selv”-projekt.

Pallemøbler

Pallemøbler er lette at lave, og der er ligeledes masser af muligheder i deres anvendelse. Det er et relativt billigt materiale, som er nemt at arbejde med. Det er typisk europaller af træ, som bliver anvendt, men du kan også anvende pallerammer til for eksempel en flot udendørs plantekasse. Europaller er ofte anvendt til at lave en siddemøbel, såsom en sofa eller stol, men kan også sagtens bruges som sofabord eller tv-møbel. Ved at stable flere europaller oven på hinanden, får man desuden god opbevaringsplads i de mange hulrum. Der kan du sagtens lægge en god bog eller en stak magasiner, som venter på at blive læst.

Share.

Comments are closed.