Inspiration til spændende madlavning

0

Du har måske et lækkert køkken og er egentlig glad for at lave mad, men du er inspirationsforladt, og du ender altid med pasta og kødsauce eller en rugbrød. Trænger du til fornyet energi, men må det heller ikke være for besværligt, så kan du få inspiration til madlavningen herunder.

 

Morgenmad

Du er måske vant til at få dine havregryn med mælk, og det mætter godt og fungerer, men det er også lidt ensformigt. Ønsker du andet morgenmad, som stadig giver en god mæthedsfornemmelse, så kan du eksperimentere med æg eller mejeriprodukter:

 

  • Vil du absolut have dine havegryn, så kan du også lave en twist og komme kanel på, æbler, rosiner eller andre toppings. Eller du kan skifte den alminelige mælk ud med havre- eller mandemælk, som giver mere sødme
  • Rugbrød med blødkogt æg. Er du ikke til, at ægget skal være for blødkogt, kan du også lave det smilende eller hårdkogt. Æg er rig på proteiner, og der er også masser af andre muligheder med æg såsom at lave et spejllæg.
  • Skyr eller yoghurt med mysli og frugt. For at føle mæthed, så vil skyr som hovedingrediensen være at foretrække. Det er bare ikke alle, der bryder sig om skyr. Ellers kan en god mysli med havregryn og andre korn være godt oven på yoghurt. Du kan også mikse skyr med yoghurt, så det bliver fortyndet.

 

Frokost og aftensmad

For nogle passer det bedst at få en varm ret til frokost og måske en kold ret til aften, for andre er det omvendt. Uanset hvad du vælger, kan du få noget inspiration til nogle nemme retter her:

 

  • Lav din egen remoulade til spegepølsemaden. Er du vild med rugbrød, men træt af standard madder, der ikke har fyld, så kan du nøjes med at gøre noget ekstra ud af fyldet. Du kan lave din egen remoulade med din egen mayonnaise og pickles. Det er ikke så svært, og du kan have det til at stå i noget tid. Det gør bare spegepølsemaden det bedre
  • Omelet med alt du elsker. Som nævnt er æg sundt og ikke mindst nemt at tilberede. Du kan komme alt i den, du ønsker for eksempel skinke, peberfrugt, tomat, krydderurter og lignende. Server den med en salat til, så får du et sundt, proteinrigt og nemt tilberedt måltid.
Share.

Leave A Reply