Indret dit kontor med ergonomiske kontormøbler

0

Hvis du er flittig bruger af dit kontor eller dine børn eller teenagere er flittige brugere af deres computere, så bør du overveje, hvilken indretning der bør implementeres på kontoret og på børne- eller teenageværelset samt hvilke møbler, der bør investeres i. Et godt bud på hvilke kontormøbler du bør købe er ergonomiske kontormøbler. Ergonomiske kontormøbler omfatter borde og stole, der er specifikt designet til personer, der bruger meget tid foran en computer. Se et stort udvalg af ergonomiske kontormøbler her.

Ergonomi handler om tilpasning af arbejde og miljø til hver enkelt person. Det drejer sig om de forhold, der har betydning for, at kroppen holdes sund. Man snakker om dårlige og gode ergonomiske forhold. Dårlige ergonomiske forhold kan være ting som dårlig indretning, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, der kan føre til smerter og dårlig trivsel. Gode ergonomiske forhold handler om at skabe et godt arbejdsmiljø, hvor der tages psykisk og fysisk gensyn til mennesker.

Hvorfor vælge ergonomiske kontormøbler?

Ergonomiske kontormøbler giver dig mulighed for at sidde i den rigtige stilling hele dagen eller skifte mellem at stå op og sidde ned efter behov. Det er vigtigt at tage hensyn til ergonomi, da du bør sidde godt, når du arbejder eller generelt bare bruger meget tid på at sidde foran en computer. Forkerte arbejdsstillinger kan føre til smerter i både ryg, skulder, håndled, numse med videre – generelt kan de føre til smerter i muskler og led. Disse smerter kan være svære at komme af med, hvis skaden først er sket. Derfor bør de kommes i forkøbet ved at indrette dit kontor med specialtilpassede møbler – din kontorstol og dit skrivebord bør altså tilpasses til dig som individ.

Ergonomiske kontorstole er kontorstole, hvor siddekomforten er helt i top. Her får du typisk mange indstillingsmuligheder og funktioner – herunder sædedybdejustering, justering af ryghøjde, siddehøjde, vægt og synkront sædevip. Nogle ergonomiske kontorstole fås også med nakke- og hovedstøtte.

Et ergonomisk hæve-sænkebord er et must, hvis du af og til arbejder hjemmefra. Disse fås i forskellige stelhøjder, så du kan vælge lige netop den højde, der passer til din højde. Bordpladestørrelsen kan som oftest også vælges ved køb efter dit kontors størrelse og dit behov for plads på bordpladen.

Ergonomiske kontormøbler bør også implementeres på børne- eller teenageværelset for at imødekomme dine børns behov om at sidde komfortabelt og forebygge at de får smerter i muskler og led – jo tidligere de bliver introduceret for ergonomiske møbler, jo større chance er der også for, at de tænker over deres arbejdsstillinger senere hen.

Share.

Leave A Reply