Idéer til indretning til hjemmet

0

Indretning af hjemmet er for mange en uendelig opgave. Der er altid lige et eller andet, der kan ændres på, så boligen tager sig endnu bedre end før. Det læner sig op af, at trends i forbindelse med boligindretning ændrer sig hyppigt, og derfor kan det være svært at følge med. Du kender det sikkert godt. Der er jo altid lige den der lysestage fra isenkræmmeren eller den flotte lænestol fra bolighuset. Det er dog muligt at ændre på indretningsstilen, uden at du behøver at udskifte dine møbler med jævne mellemrum. Hvis du anskaffer nogle simple møbler uden vilde stilistiske udtryk, så kan du nemlig ændre indretningsstilen ganske let ved blot at tilføje lidt detaljer. Dette kan eksempelvis gøres med indrammede plakater eller billeder, tæpper, puder eller måtter som dem du kan se her.

Måtter fås i mange typer, farver og former. Mange gør især noget ud af, at have en fed indgangsmåtte, men også en skridsikker måtte på badeværelset eksemeplvis, kan være en god ide, både af indretningsmæssige årsager men samtidig af sikkerhedsmæssige.

Boligindretning er altså et ganske kreativt projekt, og med de rette detaljer kan du få den smukkeste bolig.

Hav altid det grundlæggende på plads først

Før du overhovedet begynder at tænke i detaljer, så er det vigtigt, at du har styr på, hvordan dine mange møbler skal stå. Hvis du for eksempel har en stor stue eller et stort køkken, så kan du skabe mere rummelighed ved at gruppere dine møbler. Dette kan gøres på flere måder, og den mest åbenlyse metode er at stille møbelgrupperne tæt sammen for at skabe mellemrum mellem grupperingerne. Det kan dog også gøres helt anderledes og på en langt sjovere måde ved at bruge kontraster i boligindretningen, men hvad betyder det helt præcist? Der er ikke nødvendigvis tale om, at du i sofagruppen skal holde dig til et bestemt farvetema, mens du i dit læsehjørne skal holde dig til et helt andet. Kontraster er meget mere end det, og drejer sig blandt andet om forskellige teksturer, hårdhed, forskellige tekstiler og sågar også højdeforskel i møbler. Ved brug af kontraster kan du let skabe mellemrum mellem dine møbelgrupper på en ganske æstetisk måde, uden at det ser opstillet eller påtaget ud.

Prikken over i’et

Når dine møbler er sat på plads, er det tid til at kigge på detaljerne. Denne del er oftest den sjoveste, men til gengæld også den sværeste del af boligindretningsprojektet. Ønsker du, at din bolig ligner noget fra et boligmagasin, er det selvfølgelig helt op til dig selv – det er trods alt din bolig, og de meget minimalistiske hjem er også ganske smukke. Når det så er sagt, så bruger du højst sandsynligt størstedelen af din tilværelse i dit hjem, og derfor kan du med fordel lade din bolig afspejle, hvem du er som person. Hvis du for eksempel tegner eller maler i din fritid, kan du købe nogle smukke krukker til dine pensler eller blyanter og lade dem stå fremme. Eller hvis du elsker musik, kan du anskaffe nogle gamle vinylplader og hænge dem på væggen over din guitar. Mulighederne er mange, og ved at følge disse tips og lade dit hjem fortælle lidt om dig, kan du skabe en fantastisk og hyggelig stemning på ingen tid, men husk på at der ingen regler er for boligindretning. Det hele er op til din egen fantasi.

Share.

Leave A Reply