Hvornår er det bedst at udføre en algebehandling?

0

Alger optager ligesom andre planter vand igennem rødderne. Når algerne sidder på dit tag slå de rødder i dine tagsten. Det betyder at der skabes små revner i tagstenene. Disse små revner fyldes med vand fra rødderne, og når det fryser udvides vandet. Det kan i værste fald forårsage at tagsten sprænges i frostvejr.

Som udgangspunkt kan man udføre en algebehandling hele året rundt. Men en fagmand vil fortælle dig at det bedste tidspunkt for en algebehandling af taget vil være fra april / maj måned og frem til november måned måske lidt længere.

Alger på taget kan være rigtig svære at komme af med, hvis man starter behandlingen for tidligt på året. Det skyldes blandt andet, at både frost og regn for hurtigt kan skylle den algedræbende væske af taget, og den når derfor ikke, at virke optimalt. Kæmper du derimod med alge på fliserne er det lidt en anden historie. Her betyder det nemlig ikke så meget at du starter behandlingen tidligt, da behandlingen ikke så nemt forsvinder fra fliserne.

Lad en fagmand klare opgaven

Der er flere argumenter for, hvorfor du skal lade en fagmand klare algebehandlingsopgaverne. En af de bedste argumenter er den af økonomisk karakter. Det kan nemlig slet ikke betale sig for dig, at du kaster dig ud i en algebehandling af dit tag. Prisen for en professionel algebehandling er nemlig så lav, at du knap ville kunne indkøbe de algedræbende væsker der bruges, for hvad hele behandlingen koster. Hertil kommer alt det specialudstyr der kræves, når man arbejder med algebehandling i højderne. En algebehandling er en smule mere kompliceret end ved første øjekast. Men den professionelle kan med det rette udstyr og dygtige medarbejdere klare en algebehandling af dit tag på under 30 minutter. På den tid vil hele dit tag blive behandlet, og han vil bruge ca. 1 liter algedræbende produkt pr. m2 tag.

Share.

Leave A Reply