Hvilket internet passer til dine behov?

0

Indhold på side:

Det kan være en rigtig hjernevrider at finde korrekte net til hjemmet. Der findes efterhånden, et hav af muligheder at vælge imellem. Hvilket internet er godt, når flere devices er connected, og hvad hvis man ikke bruger det ofte? I denne artikel får du svar på hvilket net som passer til dit forbrug.

Bredbånd

Bredbånd er den mest brugte løsning i Danmark, og er kendt for at give en højhastigheds løsning. Fordelene med et bredbånd er højere hastighed, stabilitet og uendeligt brug af internettet.

Hvordan får du bredbånd?

I de fleste hjem, har du mulighed for at få et bredbånd, blot ved at ringe til en udbyder. Du har mulighed for at få dit bredbånd opsat via. telefonstikket eller et net kabel. I forhold til tilkoblingen af dit bredbånd, er det forskelligt i forhold til hvor du bor. Hvis du er i tvivl om hvilken metode du skal benytte, kan du altid snakke med en internet udbyder.

Du skal vælge bredbånd til hjemmet hvis du ikke bruger nettet til tunge ting som at downloade og uploade jævnligt. Det er muligt at spille spil, men ofte kan du som bruger opleve en høj ping, hvilket vil give delay, lagg og disconnection, som vil give en dårlig spiloplevelse. Dog er det muligt at få en højere forbindelse som kan klare det meste.

Fibernet

Fibernet er et af de nye skud på stammen. Fibernet leveres via et lyslederkabel, også kendt som optisk fiber. Den største forskel mellem almindeligt bredbånd og fiber, er hastigheden som lyslederkablet har mulighed for at levere.

Du skal vælge fibernet til hjemmet hvis du gør følgende:

  • Hvis du downloader jævnligt.
  • Hvis du streamer film på nettet fra flere devices.
  • Hvis du har flere i hjemmet, som bruger nettet. ofte når flere i hjemmet bruger internettet falder hastigheden drastisk.
  • Hvis du spiller spil online.
  • Hvis du uploader eller sender store filer. Fibernet giver en lige så høj uploading hastighed som download hastighed, som de eneste på markedet.

Fibernet giver den krævende bruger, rig mulighed for at lave flere ting ad gangen, uden at opnå en høj ping som giver delay i spil og langsom browsing.

Det er dog vigtigt at du lige tager et tjek, om det er muligt, at få fibernet i dit område. Firbenet kræver nyere kabler, som ikke alle områder har fået gravet ned endnu.  Men der er altid rig mulighed, for at finde billigt bredbånd, hvilket du kan se mere om hos Internetpriser.

Mobilt internet

Et mobilbredbånd fungerer ligesom din telefon. Man benytter sig af et simkort, som kan pluges til din tablet, WIFI router eller i en USB dongle.

Dit simkort vil derefter få forbindelse fra simkortet via en forbindelse fra telefonmasterne. Så længe du er i et område, hvor der er mobildækning, vil du have mulighed for at surfe på nettet.

Et mobilbredbånd er til dig som bruger nettet, primært til at browse nyheder mm. Et mobilt bredbånd passer som regel til typen som altid er på farten, og følger op på dagens nyheder. Dette er den billigste løsning lige pt. Hvis du har flere i hjemmet som benytter sig af nettet, skal du overveje at finde en bedre løsning.

Husk på at mobilbredbånd har et maksimal brug, man skal holde sig inden for. Derfor skal du som bruger, tænke over meget du bruger månedligt.

Hvis din tablet eller telefon er gået i stykker til dit mobile netværk, kan du læse mere om reparationer af tablet og mobiler på irep.dk.

Share.

Leave A Reply