Hvilket gelænder skal du vælge?

0

Når du skal vælge gelænder, så er der mange forskellige måder, det kan se ud på. Derudover er der forskellige materialer at vælge i mellem, hvor det mest anvendte har været træ, men igennem de seneste år er det også blevet meget populært at anvende stål og glas.

Hvad består et gelænder af?

Et gelænder består af en håndliste, som er den liste, du holder ved på gelænderet. Det der afskærmer hedder et værn. Når du skal vælge gelænder, så kan det både være til en trappe eller til en altan.

Hvilken stil skal gelænderet passe til?

Når du skal vælge et gelænder, hvad enten det er til uden- eller indendørs brug, så er det en god idé, at du har afstemt, hvilken stil det er, du gerne vil ramme. Et gelænder i stål og med glas værn er meget moderne, hvilket giver et mere skarpt look, hvor træ er mere varmt og hyggeligt. Det er derfor meget vigtigt at tage stilling til, så du får lige præcis den stemning, du ønsker i dit hjem eller på altanen. Fordelene ved stål er, at de ikke flækker, revner eller skrumper ind. Derudover kan stål formes i næsten alle former, så du kan få gelænderet, lige som du gerne vil have det – Se lækre ståldesigns til dit gelænder fra Christian Steel Design, der ligger på Sjælland i Køge. De har lavet en masse forskellige ståldesign, som du kan se nærmere på.

Er der regler for gelændere?

Der er i bygningsreglementet regler for, hvordan både håndlister og værn skal være for at opfylde kravene for et gelænder. Eksempelvis:

  • Værnet eller rækværket skal være mindst 1 meter. Er der tale om en altangang, så skal højden være mindst 1,2 meter.
  • Åbningerne i værn skal bygges på en måde, så børn sikres på en tryg måde. Det betyder blandt andet at en lodret åbning max må være 89 mm bred.

 

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply