Hvilken boligstil har du?

0

Du indser det måske ikke, men de fleste har en boligstil. Hvis du skal ud for at købe nye møbler, kan det være dejligt at have et pejlemærke og kende sin stil. Da der er mange forskellige boligstile, kan det være svært at finde den, som passer til din stil. Der er dog nogle hovedkategorier, og de 3 mest populære er retro, ny nordisk og art deco. Kan du se dig selv i nogle af disse?

De 3 populære stilarter

Boligstile kan sagtens have navne og kategorier, men hvad hjælper det, hvis du ikke ved, hvordan stilarterne ser ud? Du kan se hvilken af disse, som passer bedst på dig og din boligindretning.

Retro boligstil

Dette er en skandinavisk stilart. Hvis du har denne stil, er din boligindretning flettet ind med klassiske møbler fra 50’erne til 70’erne. Dine møbler i dit hjem er desuden farverige, og der er masser af keramik og teak. For at finde møbler til denne stil kan du kigge på HAYs møbler, som er inspireret af 50’erne og 60’erne: https://www.tendensshop.dk/producenter/hay.html

Ny nordisk boligstil

Denne boligstil har fået sit navn fra ’Ny nordisk køkken’, som satte gang i udviklingen af denne boligindretning. Den ny nordiske boligstil handler om at blande nye elementer med den nordiske boligstil. Et kendetegn for denne stil er også en meget minimalistisk indretning, og at der er masser af lys. Materialer som eg, birk, ask, læder og uld er meget brugte, ligesom farverne grøn, brun og grå også er.

Art deco boligstil

Der er meget fokus på materialer som kobber, messing, guld og glas i denne stilart. Tekstilerne findes i både mørke og lyse farver som skaber kontrast, og så er der masser af farver. Boligstilen har en 20’er til 40’er udstråling, og elementer som velour, marmor, vaser og kæmpe vægspejle er vigtige. Det handler om at skabe noget moderne af det gamle.

Share.

Comments are closed.