Hold græsset nede på matriklen

0

Uanset om man har brakmarker, græsområde ved en sko eller omkring en sko, kan det være en fordel at holde det voksende græs nede, hvilket i de fleste tilfælde er en umulig mission med en plæneklipper. Et godt alternativ er en rotorklipper, der let kan påmonteres en traktor, men det er også muligt at få hydrauliske varianter, som også kan benyttes på eksempelvis en minilæsser. Den sidste mulighed er god, hvis man eksempelvis er i besiddelse af en minilæsser men ikke en traktor.

Dette er en af mange ting, der kan være fordelagtige at overveje, så man finder frem til den rette rotorklipper, men der er dog en del andre forskellige ting, der kan være fordelagtige at holde sig for øje, så man finder den rette model og variant.

Vær opmærksom på justerbar klippehøjde

Såfremt den ønskede klippehøjde er forskellig fra opgave til opgave, kan det være en fordel at overveje en rotorklipper med justerbar klippehøjde, således man kan løse de forskellige opgaver på bedst mulig vis. Selvom man ikke umiddelbart har sådanne forskellige opgaver med forskellige ønskede klippehøjder, kan det alligevel være en fordel at erhverve sig en rotorklipper med justerbar klippehøjde, da der kan opstå mange forskellige opgaver i forbindelse med brakpudsning, græsslåning og lignende.

Udover klippehøjden kan det også være en fordel at være opmærksom på rotorklipperens klippebredde, hvilket er svarende til den bredde, rotorklipperen kan klippe ad gangen. De største modeller har en klippebredde på op mod 240 cm, mens de mindste modeller går ned til en klippebredde på 120 cm. Dette kan være en fordel at afstemme med, hvor meget den skal kunne slå på tid. Skal man slå meget på kort tid, kan det være en fordel at erhverve sig en bredere klipper.

Underlag og styrke på traktoren spiller også en rolle

Valget bør også afhænge af, hvilket underlag man skal køre på. Nogle af modellerne vil være bedre på nogle mere ujævne underlag end andre, og får man afstemt dette med det underlag, man skal køre på, vil man få mest ud af klipperen. Kører man på et meget ujævnt underlag med en rotorklipper, der ikke er egnet til det, risikerer man, at nogle af delene vil gå i stykker, hvilket naturligvis ikke er ønskeligt. Udover dette spiller traktorens styrke også en stor rolle, da det vil blive problematisk at drive rotorklipperen, hvis man får købt én, der kræver mere motorkraft, end ens traktor kan præstere.

Har du behov for en ny plæneklipper? I så fald vil der være god mulighed for at finde en ved at se nærmere på dette site.

Share.

Leave A Reply